Društvo Vesti Zrenjanin

Zrenjanin u subotu obeležava Svetski dan dece obolele od raka

svetski dan dece obolele od raka

U subotu, 15. februara, u svim većim gradovima u Srbiji obeležava se Svetski dan dece obolele od raka.

 

Zrenjanin je već šest godina među gradovima koji simboličnim programom pružaju podršku kampanji koju organizuje Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka (NURDOR).

 

Svetski dan dece obolele od raka ove godine odvija se pod sloganom „Mnogo je važno da zagrliš snažno“.

 

Program u Zrenjaninu počinje u 12 časova na platou ispred Gradske narodne biblioteke „Žarko Zrenjanin“. U programu će učestvovati deca i mladi, šaljući poruku podrške i ljubavi malim herojima i njihovim porodicama.

 

Tačno u 13 časova, put neba biće pušten balon u obliku srca.

 

Pročitajte još: POKAŽIMO HUMANOST: Akcija prikupljanja krvi u Zrenjaninu i Žitištu

 

„Znate li da ne morate pomeriti svet da biste nekog usrećili? Ne treba vam ni novac, ni posebno mesto, a ni povod. Ne treba vam ništa osim onog što imate, otvoreno srce i ljubav. Naučili smo od naših malih superheroja koliko je važno da se grlimo, svaki dan. Koliko je važna podrška i ljubav, i koliko je važno da ih pokazujemo i delimo. Zato, na ovaj njihov dan, hajde da pokažemo da ne postoji ništa toliko snažno kao ljubav“, poručuju iz NURDOR-a.

 

Organizatori pozivaju sugrađane da se u što većem broju pridruže humanitarnom skupu na platou ispred biblioteke.

 

„Nadamo se da ćemo zajedno i ove godine probuditi celu Srbiju i podsetiti je na neverovatnu hrabrost i upornost naših superheroja i superherojskih roditelja“, kažu u NURDOR-u.

 

svetski dan dece obolele od raka

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM