Društvo Vesti Zrenjanin

Zrenjanin na spisku gradova koji prednjače po broju novozaraženih

raste broj novozaraženih od virusa korona

Zrenjanin se nalazi na spisku vojvođanskih gradova koji prednjače po broju novozaraženih virusom korona, saopštio je jutros Institut za javno zdravlje Vojvodine.

 

Tokom prethodnog dana u Vojvodini je registrovano 1.946 novih slučajeva korone. U svim opštinama i dalje se registruju visoki nivoi obolevanja.

 

Po broju novozaraženih i dalje prednjače Novi Sad, Pančevo, Sremska Mitrovica i Kikinda, a potom Zrenjanin, Subotica i Sombor. Situacija je kritična posebno u Pančevu, Zrenjaninu i Sremskoj Mitrovici, navodi Institut za javno zdravlje Vojvodine.

 

Prema podacima koji su objavljeni juče u 15 časova, na teritoriji Zrenjanina su u prethodna 24 sata potvrđena 93 nova slučaja koronavirusa.

 

PROČITAJTE JOŠ: Prošireni smeštajni kapaciteti za pacijente pozitivne na koronavirus (Foto)

 

U ovom trenutku broj registrovanih aktivnih slučajeva u AP Vojvodini je 21.743. Institut procenjuje da je taj broj daleko veći. Najveći broj registrovanih aktivnih slučajeva je u Novom Sadu – 7.746, potom sledi Pančevo sa više od 2.000 i Zrenjanin sa više od 1.000 registrovanih aktivnih slučajeva.

 

U ovom trenutku na teritoriji svih vojvođanskih opština i gradova situacija se ocenjuje kao vanredna.

 

Institut za javno zdravlje Vojvodine i dalje ocenjuje epidemiološku situaciju u pokrajini kao vanrednu, sa daljom tendencijom pogoršanja.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM