Društvo Vesti Zrenjanin

Zrenjanin na četvrtom mestu u Vojvodini po broju aktivnih slučajeva

covid-19

Po broju registrovanih aktivnih slučajeva koronavirusa u Vojvodini, Zrenjanin se nalazi na četvrtom mestu, odmah iza Novog Sada, Pančeva i Subotice, saopštio je danas Institut za javno zdravlje Vojvodine.

 

U ovom trenutku broj registrovanih aktivnih slučajeva u AP Vojvodini je 21.383. Najveći broj registrovanih aktivnih slučajeva je u Novom Sadu – 5.146, a u Pančevu više od 1.500. U Subotici i Zrenjaninu ih je trenutno više od 1.300.

 

PROČITAJTE JOŠ: Vakcinacija građana bez prethodnog zakazivanja biće omogućena i sutra

 

U ostalim gradovima i opštinama trenutno je manje od 1.000 registrovanih aktivnih slučajeva.

 

Zavod za javno zdravlje Zrenjanin je objavio juče da je na području grada Zrenjanina trenutno aktivno 1.329 slučajeva. Od početka epidemije, na teritoriji grada Zrenjanina registrovana su ukupno 6.662 slučaja zaraze.

 

Tokom prethodnog dana u Vojvodini je registrovan 1.151 novi slučaj. Najveći broj novoobolelih je registrovan u Novom Sadu (238).

 

Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

 

Među novoobolelima i dalje dominira radno aktivno stanovništvo, a među njima najveći deo čine osobe uzrasta 30 do 50 godina.

 

Institut za javno zdravlje Vojvodine je pozvao građane da se vakcinišu u narednom periodu.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM