Društvo YTOP

ZRENJANIN IMA LOKALNE TURISTIČKE VODIČE

Hotel "Vojvodina"

ZRENJANIN – Zrenjanin je uz Novi Sad i Beograd jedini grad koji ima lokalne turističke vodiče – kaže za portal zrenjaninski.com, na Međunarodni dan turističkih vodiča, Jaroslav Stevanov, predsednik Upravnog odbora Udruženja turizmologa Zrenjanina.

Hotel „Vojvodina“ (Foto: Dušan Bartolović)

– Ova godina za turizmologe u Zrenjaninu je i jubilarna, jer ćemo obeležiti 15 godina od kada smo osnovani – ističe Stevanov.

U Zrenjaninu 16 turizmologa ima licencu turističkog vodiča, dok ih 11 ima zvanje lokalnog vodiča.

– Mi smo ti koji dočekamo goste na ulazu u grad, i dalje smo im domaćini – kaže Stevanov. – Nažalost, turisti se kod nas zadržavaju kratko, nisu na prenoćištu, pa im uglavnom pokažemo centar grada, mostove, Gradsku kuću, crkve… Ako žele, organizujemo i izlete na Carsku baru ili Belo Blato, dodaje Stevanov.

Turistički vodiči svoj će dan proslaviti tek početkom marta, jer su sada uglavnom svi angažovani oko predstojećeg Sajma turizma koji u Beogradu počinje u četvrtak.

– Kao i svake godine na poseban način ćemo to učiniti, izložbom i predavanjima. U Narodnom muzeju 3. marta pričaćemo o Alžiru – navodi Stevanov.

Podeli članak

1 Comment

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

  • „U Narodnom muzeju 3. marta pričaćemo o Alžiru.“
    LEPO, A, DA LI ĆETE, IKADA, NEŠTO REĆI I POSETITI, SA TURISTIMA, NARAVNO, SPECIJALNI REZERVAT PRIRODE „OKANJ-BARA“, KULTNO DRVO „BANATSKI HRAST“
    STAR OKO 400 GODINA…
    A, DI JE TO…!?
    Pozdrav iz Elemira!

sinovoz