Društvo YSLAJDER

ZRENJANIN BI USKORO MOGAO DA DOBIJE SVOJU PETNICU!

ZRENJANIN – Memorandum o saradnji Regionalnog centra za talente iz Zrenjanina i, kao partnera, Gradske narodne biblioteke „Žarko Zrenjanin“, Narodnog pozorišta „Toša Jovanović“ i Centra za edukaciju „Big Ben“, potpisan je danas u Gradskoj kući.

 

zrenjanin petnica

 

– Ideja koja je dugo tinjala u Zrenjaninu, da se formira ovakav Regionalni centar za talente, polako se ostvaruje. Iza nas je više organizovanih škola, koje su okupljale najtalentovanije, bilo je nekoliko uspešnih nastupa na takmičenjima i festivalima, i grupnih i pojedinačnih. Interesantan je i kamp koji organizujemo i koji će postati naša prepoznatljiva aktivnost, a centar će dobiti svoju punu ulogu. Time smo blizu ispunjenja cilja da napravimo zrenjaninsku Petnicu, za koju imamo sve uslove – najavio je profesor Milorad Rančić, direktor Regionalnog centra za talente, zahvaljujući se Gradu Zrenjaninu na podršci, kojoj se pridružila, od ove godine, i Pokrajina.

 

Zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac naglasio je da se opravdanost formiranja RCT mogla videti kroz edukativne programe u proteklom periodu, i kroz ambiciozne planove za buduće delovanje. On je podsetio da Grad Zrenjanin na razne načine pruža podršku mladima, stipendirajući i učenike i studente i podržavajući najtalentovanije.

 

– Ovo je lepa inicijativa, a mi ćemo se potruditi da mladim talentima obezbedimo pristup svim sadržajima u pozorištu – obećao je i direktor NP „Toša Jovanović“ Ivan Francuski.

 

Slično je obećala i direktorica Centra za edukaciju „Big Ben“ Tonja Pištinjat.

 

– Decu koja dolaze kod nas biće usmeravana u aktivnosti Centra za talente – najavila je Pištinjat.

 

 

Kao aktivnosti u narednom periodu, Robert Sabo iz RCT najavio je letnju IT školu u saradnji sa Tehničkim fakultetom „Mihajlo Pupin“ i školu robotike sa Visokom tehničkom školom, gde će jedan od promotera biti i mladi naučni istraživač Đorđe Krstić, koji je u Zrenjanin doneo dve nagrade, za prvo mesto iz robotike u Svilajncu i prvo mesto u istraživačkim radovima osnovaca u Boru. Sabo je najavio i drugi prirodnjački kamp „Carska bara“ koji će se sprovesti od 31. jula do 5. avgusta u Belom Blatu, koji će okupiti dvadesetak nadarenih učenika iz Srednjobanatskog okruga, ali i Pančeva i Vršca.

 

Prilikom promocije kampa predstavljena je i profesorka Ivana Slankamenac, kao koordinator kampa, i učenice Anja Stajić i Mila Dabović, koje su bile prošlogodišnje učesnice kampa, a ove godine će biti asistentkinje koordinatora.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz