Društvo YSLAJDER

ZRENJANIN BI USKORO MOGAO DA DOBIJE SVOJU PETNICU!

ZRENJANIN – Memorandum o saradnji Regionalnog centra za talente iz Zrenjanina i, kao partnera, Gradske narodne biblioteke „Žarko Zrenjanin“, Narodnog pozorišta „Toša Jovanović“ i Centra za edukaciju „Big Ben“, potpisan je danas u Gradskoj kući.

 

zrenjanin petnica

 

– Ideja koja je dugo tinjala u Zrenjaninu, da se formira ovakav Regionalni centar za talente, polako se ostvaruje. Iza nas je više organizovanih škola, koje su okupljale najtalentovanije, bilo je nekoliko uspešnih nastupa na takmičenjima i festivalima, i grupnih i pojedinačnih. Interesantan je i kamp koji organizujemo i koji će postati naša prepoznatljiva aktivnost, a centar će dobiti svoju punu ulogu. Time smo blizu ispunjenja cilja da napravimo zrenjaninsku Petnicu, za koju imamo sve uslove – najavio je profesor Milorad Rančić, direktor Regionalnog centra za talente, zahvaljujući se Gradu Zrenjaninu na podršci, kojoj se pridružila, od ove godine, i Pokrajina.

 

Zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac naglasio je da se opravdanost formiranja RCT mogla videti kroz edukativne programe u proteklom periodu, i kroz ambiciozne planove za buduće delovanje. On je podsetio da Grad Zrenjanin na razne načine pruža podršku mladima, stipendirajući i učenike i studente i podržavajući najtalentovanije.

 

– Ovo je lepa inicijativa, a mi ćemo se potruditi da mladim talentima obezbedimo pristup svim sadržajima u pozorištu – obećao je i direktor NP „Toša Jovanović“ Ivan Francuski.

 

Slično je obećala i direktorica Centra za edukaciju „Big Ben“ Tonja Pištinjat.

 

– Decu koja dolaze kod nas biće usmeravana u aktivnosti Centra za talente – najavila je Pištinjat.

 

 

Kao aktivnosti u narednom periodu, Robert Sabo iz RCT najavio je letnju IT školu u saradnji sa Tehničkim fakultetom „Mihajlo Pupin“ i školu robotike sa Visokom tehničkom školom, gde će jedan od promotera biti i mladi naučni istraživač Đorđe Krstić, koji je u Zrenjanin doneo dve nagrade, za prvo mesto iz robotike u Svilajncu i prvo mesto u istraživačkim radovima osnovaca u Boru. Sabo je najavio i drugi prirodnjački kamp „Carska bara“ koji će se sprovesti od 31. jula do 5. avgusta u Belom Blatu, koji će okupiti dvadesetak nadarenih učenika iz Srednjobanatskog okruga, ali i Pančeva i Vršca.

 

Prilikom promocije kampa predstavljena je i profesorka Ivana Slankamenac, kao koordinator kampa, i učenice Anja Stajić i Mila Dabović, koje su bile prošlogodišnje učesnice kampa, a ove godine će biti asistentkinje koordinatora.

Podeli članak
sinovoz
FAM