Društvo

ZDRAVO DOBRO: Otvorena nova ambulanta

ZRENJANIN – Nova zdravstvena ambulanta u zrenjaninskom naselju „Sava Kovačević“, odnosno na Novoj mužljanskoj koloniji, čija je izgradnja koštala osam miliona dinara, svečano je otvorena danas.

Dobri uslovi za pacijente i lekare
Dobri uslovi za pacijente i lekare

Predsednik Saveta MZ Rade Čvorović izrazio je nadu da otvaranje ove zdravstvene ustanove predstavlja početak novog perioda, sa boljim uslovima lečenja u naselju koje je, kako je rekao, radničko, i u kome živi dosta starih ljudi.

– Uslovi za rad i boravak u staroj ambulanti bili su loši i lekari su to morali da nose na svojim leđima. Došao je i taj trenutak kada se više nije moglo raditi tamo i zato je izgrađen moderan objekat, sa svim potrebnim pomagalima – naglasio je Čvorović i dodao da je kompletnu izgradnju finansirala lokalna samouprava.

Otvaranju ambulante, u Ulici dr Mihajla Predića, prisustvovali su i gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, njegov zamenik Saša Santovac, kao i pokrajinski poslanik Predrag Matejin. Janjić je iskoristio priliku da uputi poruku svim kritičarima koji govore da lokalna vlast uređuje samo centar grada.

– Ovo je dokaz da brinemo i o rubnim delovima grada i o 22 naseljena mesta. Siguran sam da će građani MZ „Sava Kovačević“, zahvaljujući novoj ambulanti, od sada jednostavnije dolaziti i do recepata i lekara, a i da će zdravstvenim radnicima biti mnogo lakše – poručio je Janjić i podsetio da su u ovom naselju, takođe, popravljeni kolovozi i asfaltirane neke ulice koje nikada ranije nisu bile presvučene asfaltom.

Saša Santovac, Predrag Matejin, Čedomir Janjić i Miodrag Subić
Saša Santovac, Predrag Matejin, Čedomir Janjić i Miodrag Subić

Direktor Doma zdravlja „Dr Boško Vrebalov“ Miodrag Subić potvrdio je da je izgradnju ambulante finansirao grad Zrenjanin i dodao da je ova zdravstvena ustanova samo učestvovala u nabavci novog nameštaja i opreme. Subić je najavio da će ambulanta raditi svakog radnog dana, prepodne, a utorkom i četvrtkom i u poslepodnevnim časovima.

On se, međutim, požalio na deficit lekara, navodeći da Domu zdravlja, po kadrovskom planu, trenuto fali 20 doktora.

– Najviše nam nedostaje ginekologa, jer od njih devet, radi samo četvoro. Od 21 pedijatra, sada je angažovano njih 14. Počinje sezona godišnjih odmora i čim jedan lekar ode na godišnji, mi već imamo ozbiljan problem – kazao je Subić.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.