Društvo

ZDRAVA VODA: Italijani dostavili idejno rešenje

ZRENJANIN – Italijanska kompanija „Grupa Zilio“ dostavila je JKP „Vodovod i kanalizacija“ idejno rešenje postrojenja za preradu pitke vode, potvrđeno je portalu „Zrenjaninski“ u tom komunalnom preduzeću.

Dokumentacija stigla u Zrenjanin
Dokumentacija stigla u Zrenjanin

U skladu sa dinamičkim planom, definisanim u ugovoru koji je sa Italijanima potpisan 12. februara ove godine, uz idejno rešenje priložen je i situacioni plan postrojenja koje će biti podignuto na parceli dodeljenoj za te namene „Grupi Zilio“ odlukom Skupštine grada Zrenjanina. Dinamika radova, precizirana ugovorom, predviđa da posle završetka projektne dokumentacije usledi izgradnja postrojenja za prečišćavanje vode.

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić kaže da dostavljanje idejnog rešenja praktično znači da će meštani grada na Begeju imati zdravu pijaću vodu u gradskom vodovodu do kraja ove godine, kako je ranije i obećano.

– Prihvatili smo se ozbiljnog zadatka i počeli smo i konkretno da rešavamo višedecenijski problem sa pijaćom vodom koja je, rešenjem sanitarne inspekcije, 2004. godine zabranjena za piće zbog prekomerne koncentracije arsena. Daćemo sve od sebe da ubrzo posle Zrenjanina, to pitanje rešimo i u 22 naseljena mesta – poručuje Janjić.

„Grupa Zilio“ je deo poslovnog sistema grupacije „Grintek“ koja na berzi ima preko milijardu evra prometa. Njeni najveći akcionari su italijanski proizvođač guma „Pireli“ i Banka Inteza.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.