Društvo Vesti Zrenjanin

Zbog nepoštovanja protivepidemijskih mera podnete 22 prekršajne prijave

kontrola protivepidemijskih mera
Foto: Pixabay

Nadležne službe su od 28. oktobra, kada je započet zajednički ciljani nadzor nad poštovanjem protivepidemijskih mera, do 19. novembra, u Srednjobanatskom upravnom okrugu obavile ukupno 782 kontrole. Zbog uočenih nepravilnosti u primeni ovih mera protiv odgovornih su podnete 22 prekršajne prijave.

 

Ovo je saopšteno na današnjoj sednici Saveta Srednjobanatskog upravnog okruga u proširenom sastavu.

 

Kako je rečeno tom prilikom, u prethodnom periodu se nastavilo sa pojačanim koordinisanim inspekcijskim kontrolama u primeni protivepidemijskih mera. Ciljane inspekcijske nadzore, osim sanitarne inspekcije, sprovodile su i inspekcija rada, tržišna, veterinarska i poreska inspekcija, kao i inspekcije na nivou lokalnih samouprava, komunalna inspekcija i komunalna milicija.

 

U ove nadzore je, kao pomoć inspekcijama, uključena i Policijska uprava Zrenjanin.

 

PROČITAJTE JOŠ: Vreme je za zimnicu: Kupite ajvar po super ceni i još ćete dobiti poklon!

 

Inače, izmenama i dopunama Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, inspekcijski nadzor nad primenom mera zaštite od infekcije, pored sanitarne inspekcije, obavlja i lokalna samouprava preko komunalne inspekcije i komunalne milicije, koje su ovim izmenama dobile veća ovlašćenja.

 

Na sednici je trenutna epidemiološka situacija ocenjena kao veoma ozbiljna, sa tendencijom povećanja broja zaraženih. Zbog toga je moguće proglašenje vanredne situacije u nekim lokalnim samoupravama. Jačaju se zdravstveni kapaciteti za prijem novoobolelih, ali problema ima zbog zaražavanja zdravstvenih radnika.

 

Prema najnovijim podacima Zavoda za javno zdravlje Zrenjanin, na području Srednjobanatskog upravnog okruga ukupno je 939 aktivnih slučajeva koronavirusa. Najviše obolelih je u Zrenjaninu – 774, zatim u Žitištu – 52, Novom Bečeju – 50, Novoj Crnji – 41 i Sečnju – 22 osobe. Više o tome možete PROČITATI OVDE.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM