Društvo Vesti Zrenjanin

Završen upis dece u vrtiće za narednu školsku godinu

upis dece
Foto: Pixabay

Završen je upis dece u Predškolsku ustanovu Zrenjanin za narednu školsku 2019/20. godinu. Po prvi put, zainteresovanima je bila dostupna mogućnost elektronske prijave deteta, putem nacionalnog portala eUprava.

 

Ranijih godina je ova usluga bila dostupna u Beogradu, Šapcu, Sremskoj Mitrovici i Novom Sadu. Od ove godine roditelji su imali mogućnost da na lak način, bez odlaska na šalter, zahvaljujući potpuno elektronskoj usluzi eVrtić, obave elektronsku prijavu deteta i u još 13 gradova i opština u Srbiji, među kojima je i Zrenjanin.

 

Kako saopštavaju iz zrenjaninske Predškolske ustanove, tu pogodnost iskoristio je 501 roditelj, što iznosi 20 odsto od ukupno prijavljene dece.

 

Pročitajte još: Na gradskom trgu plesali maturanti zrenjaninskih srednjih škola (Foto)

 

Kao i prethodnih godina, broj upisane dece u 19 vrtića Predškolske ustanove kreće se oko 2.500. Tačan broj biće poznat u narednih nekoliko dana, kada se objedine podaci, s obzirom na to da su roditelji prijavljivali mališane u objektima koje žele da pohađaju.

 

Za razliku od nekih drugih sredina, liste čekanja za prijem dece u Predškolsku ustanovu Zrenjanin ne postoje. To znači da će sva prijavljena deca biti i upisana u vrtiće. Kapaciteti su dovoljni, a Predškolska ustanova Zrenjanin organizuje boravak dece od jaslenog do pripremnog predškolskog uzrasta u 19 objekata i bolničkoj grupi na dečijem odeljenju Opšte bolnice “Đorđe Joanović”.

 

U toku je izgradnja još jednog objekta, u naselju “Putnikovo”.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM