Društvo

Završen još jedan ciklus Letnje stručne prakse, izabrani najbolji radovi

letnja stručna praksa

Uručenjem sertifikata danas je na svečani način završen osmi po redu ciklus „Letnje stručne prakse“. U pitanju je projekat koji su osmislili Zrenjaninski poslovni krug (ZREPOK) i Tehnički fakultet „Mihajlo Pupin“, a vrlo brzo u realizaciju su se uključili i Grad Zrenjanin i Unija poslodavaca Srbije – Poslodavci Zrenjanina.

 

Suština projekta je da studenti u toku leta rade stručnu praksu u nekoj od firmi ZREPOK-a, a odnedavno i Unije poslodavaca, i na kraju pišu seminarski rad od kojih žiri bira najbolje. Za obavljanje prakse studenti dobijaju određenu nadoknadu, a najbolji i godišnju stipendiju u iznosu od 120.000 dinara. Ono što je mnogo važnije, neki učesnici projekta dobiju posao u firmama u kojima su praksu obavljali.

 

– Jako smo zadovoljni načinom na koji se projekat razvijao tokom ovih osam godina. Zrenjanin je trenutno grad u kom su investicije najintenzivnije, za razliku od godine kada smo počinjali. Veoma smo ponosni na ovaj projekat, jer kada smo ga počinjali to je bio pionirski poduhvat. Tako nečega nije bilo nigde u Srbiji. Posle osam godina, koliko traje, projekat je iznedrio odlične stručnjake, koji su našli posao i koji zajedno sa svima nama čine da Zrenjanin postane poželjno mesto za život – istakao je predsednik Zrenjaninskog poslovnog kruga Dragoljub Bjeloglav.

 

Prvo mesto i stipendiju ove godine osvojio je student Stefan Hodoba, koji je letnju stručnu praksu obavljao u „Neimaru“. Drugo mesto osvojio je Miroslav Ćirin, a treće Đorđe Mladenović. Sertifikate je dobilo ukupno 20 studenata.

 

– Ove godine su učesnici i radovi bili izuzetni, najbolji do sada. Posebno nas raduje to što su radovi vrlo raznovrsni, što znači da je postojanje svakog smera i odseka na fakultetu važno i opravdano, a ne samo IT sektora koji se sada najpopularniji – naglasila je dekanka Tehničkog fakulteta „Mihajlo Pupin“ Dragica Radosav.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz