Društvo Vesti Zrenjanin

Zadužbina Nikole Spasića uručila nov kolposkopski aparat Domu zdravlja

kolposkopski aparat
Foto: Dom zdravlja Zrenjanin

Služba za zdravstvenu zaštitu žena pri zrenjaninskom Domu zdravlja „Dr Boško Vrebalov“ dobila je nov kolposkopski aparat kao donaciju Zadužbine Nikole Spasića.

 

„Velika nam je čast što je Zadužbina uvidela potrebu našeg Doma zdravlja za modernizacijom i nabavkom nedostajuće opreme. Novi kolposkopski aparat će u velikoj meri da rastereti rad Službe za zdravstvenu zaštitu žena. Biće omogućen i brži protok pacijenata kroz naše ambulante. Zahvaljujući ovoj donaciji, komplentirano je opremanje svake ambulante u Savetovalištu za zdravstvenu zaštitu žena modernim kolposkopskim aparatima“, saopštila je ova zdravstvena ustanova.

 

Pročitajte još: Antivakcinašici izrečena novčana kazna zbog vređanja dr Stevanovića

 

U vreme osnivanja, 1922. godine, Zadužbina Nikole Spasića bila je najveća na Balkanu, a tako je ostalo i do danas. Zadužbinom upravlja petočlani zadužbinski odbor. Spasić je članovima odbora dao lep, ali izuzetno zahtevan zadatak: „Upravljajte ovom mojom Zadužbinom samostalno i nezavisno od svih zemaljskih vlasti, po svojoj savesti i uviđavnosti, a prema duhu vremena i potrebama određujte koliko će se i kada na koju granu zemaljske privrede trošiti iz prihoda“.

 

kolposkopski aparat
Foto: Dom zdravlja Zrenjanin

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM