Društvo Vesti Zrenjanin

Za sedam škola i jedan vrtić obezbeđeno blizu 19 miliona dinara

osnovna škola sonja marinković

Pokrajinski sekretar za obrazovanje Žolt Sakalaš potpisaće 13. maja u Zrenjaninu ugovore o dodeli sredstava za finansiranje i sufinansiranje rekonstrukcije, adaptacije, sanacije, investicionog i tekućeg održavanja objekata obrazovno-vaspitnih ustanova, najavila je Pokrajinska vlada.

 

Vrednost ovogodišnjeg konkursa iznosi 91 milion dinara, a sredstva su dobila 62 ustanove s teritorije Vojvodine.

 

PROČITAJTE JOŠ: Podnete tužbe: Neosnovano koristili pravo na novčanu socijalnu pomoć!

 

Na spisku onih koji su dobili sredstva nalaze se i ustanove iz srednjeg Banata. Predškolska ustanova „Desanka Maksimović“ u Žitištu je na konkursu dobila milion dinara za investiciono održavanje sanitarnih čvorova u vrtiću u Banatskom Karađorđevu.

 

Osnovna škola „Servo Mihalj“ u Mužlji je dobila 860.000 dinara za tekuće održavanje sportske sale, a OŠ „Sonja Marinković“ iz Zrenjanina 1,8 miliona dinara za zamenu prozora na školskoj zgradi.

 

Na 2,9 miliona dinara može da računa OŠ „Slavko Rodić“ iz Lazareva, a ta sredstva su namenjena za tekuće održavanje sanitarnih čvorova.

 

Za adaptaciju sanitarnih čvorova u OŠ „Đorđe Joanović“ u Novom Miloševu namenjeno je 3,5 miliona dinara. Osnovna škola „Braća Stefanović“ iz Neuzine je na konkursu dobila 2,8 miliona dinara za tekuće održavanje mokrog čvora.

 

Kada je reč o srednjim školama, sredstva su na konkursu Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje dobile dve obrazovne ustanove iz Zrenjanina. U pitanju su Srednja poljoprivredna škola i Elektrotehnička i građevinska škola „Nikola Tesla“.

 

Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

 

Srednja poljoprivredna škola je dobila 2.928.000 dinara za adaptaciju dela školske zgrade. EGŠ „Nikola Tesla“ je pripalo 3.119.000 dinara za sprovođenje mera tehničke zaštite na fasadi dela školske zgrade.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.