Društvo Vesti Zrenjanin

Za produženi boravak u školama do sada prijavljena 43 učenika

oš petar petrović njegoš
Osnovna škola "Petar Petrović Njegoš"

Za produženi boravak u osnovnim školama na teritoriji grada Zrenjanina do sada su prijavljena 43 učenika. To je za portal zrenjaninski.com potvrdila Snežana Oluški Vlačić, načelnica ovdašnje Školske uprave.

 

– Svi oni su prijavljeni za produženi boravak u školama u samom gradu. U školama u selima neće biti otvarani dnevni boravci, jer za sada nema interesovanja. Dnevni boravci biće organizovani u školama „Đura Jakšić“, „Jovan Jovanović Zmaj“, „2. oktobar“, „9. maj“, „Žarko Zrenjanin“, „Jovan Cvijić“, „Vuk Karadžić“ i „Petar Petrović Njegoš“. Direktori ovih škola su dobili sva potrebna uputstva – navela je Oluški Vlačić.

 

Ona dodaje da je u nadležnosti lokalne samouprave dezinfekcija objekata. Taj posao se mora uraditi do ponedeljka, 11. maja, kada dnevni boravci počinju sa radom.

 

Pročitajte još: Vozila AS Maxi taksija biće na raspolaganju putnicima 24 sata

 

Kako kaže Oluški Vlačić, danas su predškolskoj ustanovi uručeni viziri, a ostala oprema koja se tiče zaštite zaposlenih u nadležnosti je lokalne samouprave.

 

– Prema informacijama koje imam, u ponedeljak bi vrata trebalo da otvori 19 vrtića. U njima će boraviti mališani čiji roditelji moraju da rade i koje nema ko da čuva za to vreme – kaže Snežana Oluški Vlačić.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM