Društvo Foto dana

Vrtić „Neven“ najbolji na konkursu „Čuvajmo prirodu – očistimo dvorište“

Čuvajmo prirodu očistimo dvorište

U konkurenciji šest zrenjaninskih vrtića, na konkursu „Čuvajmo prirodu – očistimo dvorište“, koji je raspisalo Javno komunalno preduzeće „Čistoća i zelenilo“ sa željom da izabere najčistije dvorište, pobednik je vrtić „Neven“.

 

– Na konkurs koji je u oktobru raspisalo JKP „Čistoća i zelenilo“, na zadatu temu “Čuvajmo prirodu – očistimo dvorište”, prijavilo se šest zrenjaninskih vrtića, i to „Alisa“, „Kolibri“, „Maslačak“, „Čika Jova Zmaj“ i „Neven“. Njihova obaveza bila je da fotografije svojih dvorišta pošalju na mejl preduzeća do 1. novembra ove godine. Komisija je imala težak zadatak da odabere pobednika, a ocenjeno je da najčistije dvorište ima vrtić „Neven“, drugo mesto osvojio je vrtić „Čika Jova Zmaj“, a treće mesto ravnopravno dele „Alisa“ i „Maslačak“ – kaže Danijela Tančić, portparolka JKP „Čistoća i zelenilo“.

 

– S obzirom na to da „Čistoća” obavlja delatnost održavanja zelenih površina u Zrenjaninu koristimo svaku priliku da promovišemo brigu o zaštiti životne sredine. Mišljenja smo da je edukacija i informisanje naših najmlađih sugrađana o zaštiti životne sredine važna, jer ukoliko kod dece razvijemo naviku da brinu o njoj, u budućnosti ćemo imati odgovorne, mlade ljude kojima će briga o životnoj sredini biti od izuzetne važnosti. Svima nam je u interesu da živimo u što zdravijoj, čistijoj i zelenijoj okolini – dodaje Tančić.

 

Zamenica direktora Predškolske ustanove Zrenjanin Tatjana Lojović zahvalila se na nagradama JKP „Čistoća i zelenilo“ i izrazila je želju da se sledeće godine na ovaj konkurs prijavi veći broj zrenjaninskih vrtića.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz