Društvo Foto dana Vesti Zrenjanin

Vremenska prognoza: Promenljivo oblačno danas i naredna dva dana

magistrala u zrenjaninu
Foto: Zoran Bogaroški

Promenljivo oblačno danas i naredna dva dana, vremenska je prognoza za Vojvodinu koju je objavio specijalizovani meteorološki portal VojvodinaMeteo.

 

Danas promenljivo oblačno vreme na teritoriji Vojvodine, poslepodne nestabilno, uz lokalnu pojavu pljuskova sa grmljavinom, naročito na jugu pokrajine. Vetar slab, uglavnom istočni i severoistočni.

 

Minimalne temperature: 17 do 19°C

Maksimalne temperature: 31 do 33°C

UV indeks za teritoriju grada Zrenjanina visok 7.

 

PROČITAJTE JOŠ: Portal Zrenjaninski od sada prisutan i na sajtu Naslovi.net

 

Biometeorološke prilike mogu izazvati uobičajene tegobe kod hroničnih bolesnika. Astmatičarima i osobama sa oboljenjima srca se savetuje opreznost. Moguće meteoropatske reakcije su bolovi u kostima i promenljivo raspoloženje. Povećana koncentracija se preporučuje svim učesnicima u saobraćaju.

 

Sutra promenljivo oblačno, u poslepodnevnim časovima i nestabilno vreme, uz ređu pojavu poslepodnevnih pljuskova sa grmljavinom. Vetar slab, uglavnom  severoistočni.

 

Minimalne temperature: 19 do 21°C

Maksimalne temperature: 31 do 33°C

UV indeks za područje grada Zrenjanina veoma visok 8.

 

Očekuje se relativno povoljna biometeorološka situacija za većinu hroničnih bolesnika. Tegobe su moguće kod srčanih bolesnika i astmatičara, pa im se savetuje izbegavanje većih fizičkih napora. Meteoropatske reakcije se mogu javiti u blažem obliku.

 

Prvog radnog dana sledeće nedelje, u ponedeljak, 10. avgusta, zadržava se promenljivo oblačno, ali će biti uglavnom suvo vreme. Vetar slab, promenljivog smera.

 

Minimalne temperature: 19 do 21°C

Maksimalne temperature: 31 do 33°C

UV indeks za područje grada Zrenjanina veoma visok 8.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM