Društvo

VRATILE SE: Taraš slavi rode

TARAŠ – U subotu, 13. juna, u Tarašu će se održati prva manifestacija „Dani taraških roda“, koju organizuje mesna zajednica ovog sela i Udruženje građana „Taraške rode“, pod pokroviteljstvom Grada Zrenjanina i uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam.

Rode se nastanile i na krovovima kuća
Rode se nastanile i na krovovima kuća

– Pozivamo sve sugrađane da posete ovu manifestaciju, sa veoma zanimljivim sadržajem i programom – apelovao je pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Duško Radišić.

Manifestacija je utemeljana nakon proglašenja ovog naselja na Tisi za Evropsko selo roda, a tome su prilagođeni i programski sadržaji. Pored likovne kolonije, taraškog foto – safarija i vožnje skelom, na plaži reke biće organizovano predavanje o Tisi i tiskom cvetu. Biće i više projekcija prirodnjačkih filmova u sali Doma kulture, dečjeg maskenbala i folklora, nastupa kulturno – umetničkih društava, predstava za decu i koncert tamburaškog orkestra…

Na manifestaciji će Tarašu zvanično biti uručena titula „Evropsko selo roda“.

– Osnovne teme su Tisa i rode, a nosioci ključnih programa su deca i svi sadržaji su uglavnom njima posvećeni – objašnjava Aleksandra Marovac Cucić iz udruženja „Taraške rode“.

Ona podseća da Taraš zasluženo nosi titulu „Evropsko selo roda“, jer najviše ulaže u zaštitu ovih ptica, što asocijacija „Euronatur“, koja dodeljuje priznanje, posebno vrednuje.

Podeli članak
sinovoz
FAM