Društvo

VRATILE SE: Taraš slavi rode

TARAŠ – U subotu, 13. juna, u Tarašu će se održati prva manifestacija „Dani taraških roda“, koju organizuje mesna zajednica ovog sela i Udruženje građana „Taraške rode“, pod pokroviteljstvom Grada Zrenjanina i uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam.

Rode se nastanile i na krovovima kuća
Rode se nastanile i na krovovima kuća

– Pozivamo sve sugrađane da posete ovu manifestaciju, sa veoma zanimljivim sadržajem i programom – apelovao je pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Duško Radišić.

Manifestacija je utemeljana nakon proglašenja ovog naselja na Tisi za Evropsko selo roda, a tome su prilagođeni i programski sadržaji. Pored likovne kolonije, taraškog foto – safarija i vožnje skelom, na plaži reke biće organizovano predavanje o Tisi i tiskom cvetu. Biće i više projekcija prirodnjačkih filmova u sali Doma kulture, dečjeg maskenbala i folklora, nastupa kulturno – umetničkih društava, predstava za decu i koncert tamburaškog orkestra…

Na manifestaciji će Tarašu zvanično biti uručena titula „Evropsko selo roda“.

– Osnovne teme su Tisa i rode, a nosioci ključnih programa su deca i svi sadržaji su uglavnom njima posvećeni – objašnjava Aleksandra Marovac Cucić iz udruženja „Taraške rode“.

Ona podseća da Taraš zasluženo nosi titulu „Evropsko selo roda“, jer najviše ulaže u zaštitu ovih ptica, što asocijacija „Euronatur“, koja dodeljuje priznanje, posebno vrednuje.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.