Društvo Vesti Zrenjanin

Vojska ugostila srednjoškolce i priredila taktičko – tehnički zbor (Foto)

taktičko-tehnički zbor

Povodom Dana Komande za razvoj Banatske brigade, u zrenjaninskoj kasarni „Narodni heroj Svetozar Marković Toza“ priređen je taktičko-tehnički zbor.

 

Zboru, odnosno prikazu naoružanja, vojne opreme i tehnike, prisustvovali su predstavnici lokalne samouprave, na čelu sa gradonačelnikom Čedomirom Janjićem, kao i učenici završnih razreda srednjih škola sa teritorije Srednjobanatskog okruga.

 

U pripremi zbora, pored Vojske Srbije, učestvovali su i pripadnici Vatrogasno-spasilačkog bataljona u Zrenjaninu, Crvenog krsta, Jedinice civilne zaštite i Organizacije rezervnih vojnih starešina u Zrenjaninu.

 

– Posebno mi je drago što ovom prilikom, uz čestitke Banatskoj brigadi, mogu da pozdravim maturante srednjih škola. Na ovaj način šaljemo sjajnu sliku iz Zrenjanina i demonstriramo otvorenost Vojske Srbije prema građanima. Ovo je i prilika da ukažemo na značaj prisustva vojske u našem gradu. U jednom periodu u Zrenjaninu nije bila stacionirana vojska, a ta praznina se osećala. Od pre pet godina vojska je ponovo u kasarni. Vojnici su tu sa svojim narodom. Moram da istaknem i izuzetno dobru saradnju Grada Zrenjanina i Komande za razvoj Banatske brigade – naglasio je gradonačelnik Janjić.

 

Pročitajte još: Trodnevni seminar u Hotelu „Vojvodina“ namenjen mladim naučnicima

 

On je posebno istakao da lokalna samouprava, združeno sa Vojskom Srbije, obeležava sve značajne datume iz istorije Grada Zrenjanina i države Srbije. Tako će biti i predstojećeg 17. novembra, kada se obeležava Dan oslobođenja grada u Prvom svetskom ratu.

 

 

Demonstrirano i kretanje tenka i oklopnog vozila

 

Taktičko-tehnički zbor otvorio je komandant Komande za razvoj Banatske brigade, potpukovnik Aleksandar Dedić, a mladi su pokazali veliko zanimanje za izloženo oružje i tehniku. Demonstirano je, uz sve mere bezbednosti, i kretanje tenka i oklopnog vozila, što je kod prisutnih izazvalo posebnu pažnju.

 

Svoje pozitivne utiske nije skrivao Bojan Momirski, maturant Ekonomsko-trgovinske škole „Jovan Trajković“ u Zrenjaninu.

 

– Veoma sam zadovoljan, jer smo imali šta da vidimo od naoružanja i opreme. Ljubitelj sam naoružanja, svidelo mi se što smo mogli da detaljno pogledamo oružje, ali je impresivan bio i prikaz kretanja tenka – kaže Momirski.

 

Pročitajte još: Počinje upis u dežurne vrtiće – za boravak popodne, uveče i vikendom

 

Za sve učenike koji su danas posetili zrenjaninski garnizon, zahvaljujući lokalnoj samoupravi, pripremljen je doručak.

 

U okviru obeležavanja ovog dana, u zrenjaninskoj kasarni od 12 časova je na programu svečana akademija.

 

 

Podeli članak
sinovoz
FAM