Društvo

VIŠE OD TONE PECIVA ZA ZRENJANINCE

ZRENJANIN – Kompanija “Don Don”, u čijem sastavu posluje i zrenjaninski “Žitoprodukt”, uručila je danas u saradnji sa “Bankom hrane” novi kontigent donacije ustanovama u Zrenjaninu. Nešto više od tone peciva donirano je Opštoj bolnici, Školi za decu ometenu u psihofizičkom razvoju “9. maj” i humanitarnom udruženju “Duga”.

don-don-donacija

– Zahvaljujući “Don Donu” i drugim kompanijama koje neguju kulturu davanja i donatorstva, olakšan je rad mnogih ustanova koje zbrinjavaju najugroženije grupe stanovništva. Prema zvaničnoj statistici, preko 26 odsto stanovništva Srbije živi u riziku od siromaštva, dok 8,9 odsto ne može da ispuni osnovne životne potrebe. Glad predstavlja najteži oblik siromaštva, stoga nam je ova vrsta donacije u hrani dragocena. Nadam se da ćemo saradnju sa “Don Donom” nastaviti i u budućnosti, kako bismo zajedno pomogli što većem broju onih kojima je to najpotrebnije – izjavila je Mila Blažić ispred “Banke hrane Beograd”.

U okviru svog društveno odogovornog poslovanja, kompanija “Don Don” pomaže rad pedijatrijske službe Opšte bolnice, ali i drugih ustanova kojima je pomoć potrebna, a svoju humanitarnu misiju nastaviće i u narednom periodu.

Podeli članak
sinovoz
FAM