Društvo YSLAJDER

VIŠAK ZAPOSLENIH U DRŽAVNIM APOTEKAMA

apoteka

ZRENJANIN – U narednih nekoliko dana zaposleni u ustanovi Apoteka Zrenjanin izjašnjavaće se o dobrovoljnom raskidu radnog odnosa. Informaciju je za portal zrenjaninski.com potvrdio i direktor dr Milan Miljuš.

 

apoteka

 

U Apoteci je trenutno zaposleno 117 ljudi. Imajući u vidu činjenicu da na tržištu imamo ozbiljnu konkurenciju u privatnim apotekama i da je dalje stanje sa ovoliko zaposlenih neodrživo, procena je da je 47 radnika višak, kaže za portal zrenjaninski.com dr Milan Miljuš, direktor Apoteke Zrenjanin.

 

U ovom trenutku, zaposleni imaju mogućnost da se izjasne dobrovoljno a oni koji se odluče da raskinu radni odnos mogu da računaju na određena sredstva u odnosu na godine staža. Rok je kratak jer do 1. novembra moramo završiti svu paprilogiju jer na sredstva iz republičkog budžeta za ove namene možemo da računamo samo do kraja ove godine, ističe dr Miljuš.

 

Direktor Apoteka naglašava da se ovaj program, pre svega, odnosi na one kojima je penzija blizu. Ukoliko se ne javi dovoljan broj dobrovoljaca, dr Miljuš kaže da ne zna koji će biti sledeći koraci.

 

Verovali smo da ćemo racionalizaciju uraditi u javno privatnom partnerstvu o kom je bilo reči pre nekoliko meseci, kaže dr Miljuš. To se nije ostvarilo, pojavila se ova mogućnost a ako i ona ne uspe, ne znam koji su naredni koraci ali racionalizacije će biti. Svedoci smo da su apoteke u susednim gradovima već duže vremena u ozbiljnom problemu, mi se ovim potezima trudimo da krizu takve vrste preduhitrimo, ističe dr Miljuš.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz