Društvo Vesti Zrenjanin

Važno obaveštenje za pacijente koji imaju respiratorne infekcije

zrenjaninska bolnica

Opšta bolnica „Đorđe Joanović“ saopštila je danas da se građani koji imaju simptome respiratornih infekcija (povišena temperatura, učestali kašalj, otežano disanje) javljaju isključivo u Centar za respiratorne infekcije Doma zdravlja. Ovaj Centar se nalazi u Baranjskoj 18, na Zelenom polju, i radi od 7 do 20 časova.

 

„Odeljenje za zbrinjavanje i prijem urgentnih stanja, odnosno Urgentni centar Opšte bolnice Zrenjanin, nije predviđen za zbrinjavanje ovih pacijenata, kako se ne bi mešali sa pacijentima koji nemaju respiratorne infekcije i kako se ne bi remetilo zbrinjavanje drugih hitnih stanja“, navodi se u saopštenju.

 

Pročitajte još: Na raspolaganju su telefoni svih ambulanti i zdravstvenih stanica

 

Iz bolnice apeluju na sugrađane sa respiratornim simptomima da ne čekaju noć, nego da se na vreme jave izabranom lekaru putem telefona. Izabrani lekar će ih najaviti i zakazati pregled u Respiratornom centru Doma zdravlja, kako bi se obavili neophodni pregledi i dijagnostika.

 

„Nakon kompletne trijaže, ukoliko je potrebno dalje bolničko lečenje, lekari Doma zdravlja pacijenta upućuju u ustanovu sledećeg nivoa zaštite, odnosno nadležne opšte bolnice“, navodi se u saopštenju.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM