Društvo Vesti Zrenjanin

Uspešna „Nedelja Crvenog krsta“: Zaslužnima uručena priznanja (Foto)

nedelja crvenog krsta

U okviru manifestacije „Nedelja Crvenog krsta“, u Zrenjaninu su organizovane brojne aktivnosti, koje su počele pokaznom vežbom.

 

Tom prilikom su pripadnici Crvenog krsta Zrenjanin i njihove kolege iz Subotice i Novog Sada prikazali kako pomoći i evakuisati povređene koji su se našli na izletu ili su doživeli saobraćajnu nesreću. Za ovu priliku podignut je i prijemno-trijažni šator.

 

Vežba je organizovana u saradnji sa jedinicom Civilne zaštite opšte namene, Gradskim vatrogasnim savezom i Službom hitne medicinske pomoći. Učesnike vežbe je na kraju pozdravio gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura.

 

PROČITAJTE JOŠ: Višečlana porodica Zečević prva u Zrenjaninu dobila Ponosnu karticu

 

Povodom Nacionalnog dana dobrovoljnih davalaca krvi, u prostorijama Crvenog krsta Zrenjanin je organizovana akcija na kojoj je prikupljeno 38 jedinica krvi. Onima koji su prvi put dali krv uručene su zahvalnice. Na likovnom konkursu pod nazivom „Krv život znači“ nagrađeno je 16 učenika osnovnih i srednjih škola.

 

nedelja crvenog krsta

 

„Nedelja Crvenog krsta“ prilika da se nagrade zaslužni

 

Omladinske terenske jedinice imale su svoju skupštinu. Ona je organizovana onlajn i pratili su je volonteri iz organizacija Voždovca, Kikinde, Kovina, Kraljeva, Novog Sada, Palilule, Sombora, Subotice, Sremske Mitrovice i Banjaluke. Skupština je bila izborna, a za novu predsednicu je izabrana Mirijem Videnović.

 

Redovnoj godišnjoj Skupštini Crvenog krsta Zrenjanin prisustvovali su načelnica Srednjobanatskog okruga Snežana Vučurević, pomoćnica gradonačelnika Zrenjanina Jelena Travar Miljević i stručni saradnik Crvenog krsta Srbije Branimir Knežević. Predsednica Crvenog krsta Zrenjanin Sonja Kapeler Puškarić uručila je priznanja najzaslužnijima.

 

Dobitnici zlatnog znaka Crvenog krsta Srbije su Milica Tucić i dr Jasmina Vujanov.

 

Srebrni znak su zaslužili Nikolija Knežević, Luka Mandić, Nemanja Petković, Gordana Dujlović, Vukica Milankov, Ljuban Banjeglava, Mile Novaković i posthumno Žarko Ketenbah.

 

Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

 

Srebrnim znakom su nagrađeni i Odeljenje za vanredne situacije u Zrenjaninu, Vatrogasno spasilački bataljon, Komanda za razvoj Banatske brigade, Odsek za odbranu i vanredne situacije Grada Zrenjanina, Sportski savez, Zrenjaninska gimnazija, Srednja medicinska škola, biblioteka „Žarko Zrenjanin“, Predškolska ustanova i Organizacija rezervnih vojnih starešina.

 

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak