Društvo Vesti Zrenjanin

Usluga eVrtić dostupna u Zrenjaninu, Novom Bečeju, Sečnju i Žitištu

evrtić
Foto: Pixabay

Kancelarija za IT i eUpravu Vlade Republike Srbije saopštila je danas da je usluga elektronske prijave dece u predškolske ustanove – eVrtić trenutno aktivna u više od 60 gradova i opština. Između ostalog, usluga eVrtić je dostupna u Zrenjaninu, Novom Bečeju, Sečnju i Žitištu.

 

Usluga je dostupna na portalu eUprava svim registrovanim korisnicima. Prilikom njenog korišćenja automatski se pribavljaju neophodni podaci iz matične knjige rođenih, Centralnog registra obaveznog socijalnog osiguranja i evidencije prebivališta. Stoga roditelji ne moraju da dostavljaju nijedan dokument prilikom upisa deteta, niti da odlaze ni na jedan šalter.

 

Usluga eVrtić je namenjena roditeljima koji su državljani Republike Srbije. Pojedine predškolske ustanove pružaju ovu uslugu i u slučaju da je jedan od roditelja strani državljanin.

 

Pročitajte još: Podržite medicinske sestre i babice, pokažite solidarnost sa njima

 

Za decu samohranih roditelja, decu žrtava nasilja u porodici, decu sa smetnjama u psihofizičkom razvoju ili decu iz porodica koje koriste neki oblik socijalne zaštite predškolska ustanova je u mogućnosti da prihvati prijavu elektronskim putem. Međutim, potrebno je da roditelji podnesu relevantnu dokumentaciju kojom se dokazuje navedeni status lično u predškolsku ustanovu.

 

Preporuka Kancelarije za IT i eUpravu svim predškolskim ustanovama, u skladu sa trenutnom epidemiološkom situacijom, jeste da se roditeljima omogući da elektronskim putem dostave ovu dokumentaciju.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM