Društvo

Uskršnja čestitka jereja Miodraga Stanojevića

Jerej Srpske pravoslavne crkve u Zrenjaninu Miodrag Stanojević uputio je, posredstvom portala „Zrenjaninski“, uskršnju čestitku svim vernicima koji najradosniji hrišćanski praznik proslavljaju po julijanskom kalendaru:

Jerej Miodrag Stanojević
Jerej Miodrag Stanojević

„Činjenica je da je Hristovo vaskrsenje najveći, najradosniji i najznačajniji naš praznik, potkrepljuje se i samim crkvenim životom u nekoliko nedelja pre samog Vaskrsa, počevši od pripremnih nedelja pred vaskršnji post, a naročito kroz sve sadržajnija i dugotrajnija bogosluženja, sa mnogo liturgija i poklona.

Zbog toga što je Hristovo vaskrsenje najveći praznik, zato je i život nas pravoslavnih hrišćana za vreme vaskršnjeg posta jedan poseban period življenja. To je period iskrenog pokajanja, molitve i predanosti Bogu. Hristos je vaskrsao Lazara, mladog čoveka, i to nekoliko dana pred svoju krsnu smrt, i time pokazao da je u njegovoj vlasti i život i smrt. A svojim vaskrsenjem ukazao je da je čoveku predodređeno nešto veliko, ne samo dar ovozemaljskog života, nego i mogućnost večnog trajanja sa Bogom. Upravo Hristovo vaskrsenje omogućava nam večnu zajednicu, večni život sa Bogom, odnosno, kako crkvenim rečnikom govorimo, Carstvo Božije ili Carstvo Nebesko.

Čestitam svim pravoslavnim vernicima praznik Hristovog vaskrsenja, i neka svetlost vaskrslog Gospoda zasija u srcima svih naših vernika, ali i svih drugih“.

HRISTOS VASKRESE!

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.