Društvo Vesti Zrenjanin

Uručene nagrade i zahvalnice lekarima koji su na prvoj liniji fronta (Foto)

društvo lekara vojvodine uručilo nagrade

Društvo lekara Vojvodine je na jučerašnjoj svečanosti, održanoj u zrenjaninskom hotelu “Vojvodina”, uručilo nagrade i zahvalnice ustanovama i pojedincima za doprinos u vanrednoj situaciji izazvanoj pandemijom virusa korona.

 

S obzirom na to da prošle godine, upravo zbog situacije sa koronavirusom, nije bilo mogućnosti da se organizuje ova tradicionalna svečanost, u četvrtak su dobitnicima uručene nagrade i za 2019. i za 2020. godinu.

 

PROČITAJTE JOŠ: Obezbeđena nedeljna zaliha hrane za 12 socijalno ugroženih porodica

 

društvo lekara vojvodine uručilo nagrade

 

Priznanja Društva lekara Vojvodine za 2019. dobilo je devetoro članova. Sedmoro njih je dobilo zahvalnice, jedan lekar je dobio diplomu, a jedan plaketu. Pedijatar dr Nikoleta Kovačev, članica Podružnice lekara Zrenjanin, dobila je godišnju nagradu za zaštitu narodnog zdravlja.

 

“Dr Nikoleta Kovačev se kao pedijatar bavila decom sa posebnim potrebama i sa problemima u razvoju. Lečila ih je i zbrinjavala. Takođe ih je i edukovala, baš kao i njihove roditelje”, navodi se u obrazloženju odluke.

 

Dodeljena je i spomenica nefrologu prim. dr Rosi Jelačić, koja nas je prerano napustila.

 

društvo lekara vojvodine uručilo nagrade

 

Zahvalnice dodeljene i zdravstvenim ustanovama

 

Zahvalnice za doprinos u borbi protiv virusa korona za 2020. godinu dodeljene su zdravstvenim ustanovama, i to Opštoj bolnici “Đorđe Joanović”, Specijalnoj bolnici za plućne bolesti “Dr Vasa Savić”, Zavodu za javno zdravlje Zrenjanin i Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju “Rusanda” u Melencima.

 

Takođe, zahvalnice su uručene Domu zdravlja “Dr Boško Vrebalov” u Zrenjaninu, domovima zdravlja u Žitištu, Sečnju, Novom Bečeju i Srpskoj Crnji, Službi hitne medicinske pomoći u Zrenjaninu, Respiratornom centru i Odeljenju internog, radiologije i anestezije u Opštoj bolnici Zrenjanin.

 

društvo lekara vojvodine uručilo nagrade

 

Pojedinačne zahvalnice za doprinos u borbi protiv pandemije Covid-19 dodeljene su epidemiolozima dr Radivoju Filipovu i dr Svetlani Popov, infektolozima dr Draganu Tošiću, dr Zlatku Papiću, dr Srđanu Stevanoviću i dr Milanu Vranješu, kao i internisti dr Zoltanu Lazaru.

 

Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

 

Spomenica je dodeljena epidemiologu dr Žanki Subić, koja je, radeći u jeku epidemije, obolela i, nažalost, preminula od posledica korone.

 

Nakon svečanosti je usledilo akreditovano predavanje Podružnice lekara Zrenjanin.

 

društvo lekara vojvodine uručilo nagrade

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM