Društvo Vesti Zrenjanin

Upućeni javni pozivi studentima i srednjoškolcima sa teritorije grada

upućen javni poziv studentima
Foto: Pixabay

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura uputio je javne pozive studentima sa teritorije grada za regresiranje troškova prigradskog prevoza i refundiranje troškova međumesnog prevoza. Takođe, upućen je i javni poziv za sufinansiranje stručnog usavršavanja učenika srednjih škola i studenata u ovoj godini.

 

Grad Zrenjanin odobrava sredstva za regresiranje studentskih mesečnih karata u punom iznosu u prigradskom prevozu za studenate koji su ili čije su porodice korisnici novčane socijalne pomoći preko nadležnog Centra za socijalni rad, odnosno studenti za koje Centar izda uverenje da se nalaze u stanju socijalne potrebe ili da su u sistemu socijalne zaštite. Ovo pravo mogu da ostvare studenti sa prebivalištem na teritoriji grada Zrenjanina, koji svakodnevno putuju do fakulteta ili više škole i čije se školovanje finansira iz budžeta Republike Srbije. Uslov je i da prvi put upisuju godinu studija prvog ili drugog stepena.

 

PROČITAJTE JOŠ: Dom učenika u ekološkom projektu: Nagrađeni oznakom kvaliteta

 

Pravo na refundaciju troškova međumesnog prevoza imaju studenti visokoškolskih ustanova koji imaju prebivalište na teritoriji grada Zrenjanina i koji svakodnevno putuju na međumesnoj relaciji do ustanove visokog obrazovanja. Uslovi su i da nisu korisnici usluge smeštaja u studentskim centrima, da se školuju na teret budžeta i da prvi put upisuju godinu studija. Takođe, uslov je i da nisu korisnici državnih studentskih stipendija i kredita.

 

Studentima se odobrava refundacija dela troškova u visini od 70 odsto cene studentske mesečne karte u međumesnom prevozu. Socijalno ugroženim studentima troškovi se refundiraju u stopostotnom iznosu.

 

Rok za podnošenje zahteva sa potrebnom dokumentacijom je otvoren tokom školske 2022/2023. godine.

 

Pomoć pri stručnom usavršavanju

 

Zrenjanin dodeljuje novčana sredstva i za sufinansiranje aktivnosti stručnog usavršavanja učenika i studenata. Ovo se odnosi na učešće na seminarima, radionicama, skupovima različitih edukativnih, naučnih i društveno odgovornih programa i projekata, na nacionalnim i međunarodnim takmičenjima i olimpijadama znanja, naučim skupovima, konferencijama i kongresima, sufinansiranje izrade, objavljivanja naučnih radova u stručnim časopisima, kao i različitih oblika stručnog usavršavanja u zemlji i inostranstvu koji doprinose unapređivanju ličnih i profesionalnih veština učenika i studenata.

 

Rok za podnošenje zahteva je do 11. decembra, odnosno do utroška sredstava obezbeđenih za ovu namenu.

 

Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

 

Sve bliže informacije o ovim javnim pozivima mogu se dobiti svakog radnog dana u Odeljenju društvenih delatnosti Gradske uprave Zrenjanina, kancelarija broj 10. Broj telefona je 023/315 0183.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.