Društvo Vesti Zrenjanin

Upućen poziv studentima za refundiranje i regresiranje troškova prevoza

infomatičko odeljenje
Foto: Pixabay

Gradonačelnik Čedomir Janjić uputio je javni poziv studentima sa područja grada Zrenjanina za refundiranje troškova međumesnog prevoza i regresiranje troškova prigradskog prevoza.

 

Pravo na refundiranje troškova međumesnog prevoza imaju studenti visokoškolskih ustanova koji imaju prebivalište na teritoriji grada Zrenjanina. Reč je o studentima koji svakodnevno putuju na međumesnoj relaciji do fakulteta. Uslov je da nisu korisnici usluge smeštaja u studentskim centrima i da se školuju na teret budžeta. Takođe, potrebno je da prvi put upisuju godinu studija i da nisu korisnici državnih studentskih stipendija i kredita.

 

Međumesni prevoz studenata podrazumeva prevoz između naseljenih mesta grada Zrenjanina i drugog grada ili druge opštine.

 

Odobravaju se sredstva i za regresiranje studentskih mesečnih karata

 

Grad Zrenjanin odobrava i sredstva za regresiranje studentskih mesečnih karata u punom iznosu u prigradskom prevozu. Ovo se odnosi na studente koji su ili čije su porodice korisnici novčane socijalne pomoći preko nadležnog Centra za socijalni rad. Odnosno, na studente za koje Centar za socijalni rad izda uverenje da se oni ili porodica nalaze u stanju socijalne potrebe ili da su u sistemu socijalne zaštite.

 

Pravo na regresiranje studentskih mesečnih karata u punom iznosu imaju studenti koji imaju prebivalište na teritoriji grada Zrenjanina. Uslov je i da svakodnevno putuju do ustanove visokog obrazovanja na teritoriji grada Zrenjanina. Potrebno je i da se njihovo školovanje finansira iz budžeta Republike Srbije i da prvi put upisuju godinu studija prvog ili drugog stepena.

 

Pročitajte još: Raspisan konkurs za generalnog menadžera Hotela Vojvodina

 

Rok za podnošenje zahteva sa potrebnom dokumentacijom otvoren je tokom školske 2019/2020. godine.

 

Sve bliže informacije o refundiranju i regresiranju troškova prevoza studenata mogu se dobiti svakog radnog dana u Odeljenju društvenih delatnosti Gradske uprave, kancelarija broj 10. Informacije je moguće dobiti i putem telefona 023/315 0183.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz