Društvo Vesti Zrenjanin

Učenici Tehničke škole nižu uspehe na školskim takmičenjima

učenici tehničke škole

Učenici i profesori Tehničke škole u Zrenjaninu svakodnevno rade na podizanju kvaliteta nastave, a uspeh ne izostaje. Tradicija škole su učestvovanja na takmičenjima iz oblasti mašinstva i saobraćaja, a i ove školske godine postignuti su značajni rezultati.

 

Na 27. regionalnom takmičenju učenika mašinskih škola Republike Srbije, Region sever – Vojvodina, koje je održano u Tehničkoj školi „Sava Munćan“ u Beloj Crkvi, zrenjaninski učenici su ostvarili izuzetne rezultate. Učenik Tehničke škole iz Zrenjanina Mateja Tomaš osvojio je prvo mesto u okviru predmeta Kompjuterska grafika, a Bojan Dumanić treće mesto iz istog predmeta. Obojica su učenici drugog razreda.

 

Milan Halas (drugi razred), Momčilo Nasevski (četvrti razred) i Dušan Popović (drugi razred) pokazali su izuzetno znanje na istom takmičenju u oblasti mašinstva.

 

Tehnička škola Zrenjanin je osvojila prvo mesto u generalnom plasmanu na ovom takmičenju.

 

Profesori mašinstva Dragan Grbić, Tatjana Perc, Ilija Arnautović i Rada Vukajlović postigli su izuzetne rezultate pripremajući učenike za takmičenje.

 

Đaci Tehničke škole bili su uspešni i na 26. Republičkom takmičenju otvorenog tipa za učenike u oblasti saobraćaja. Na ovom školskom nadmetanju prvi put su učestvovali i đaci iz regiona, odnosno iz Slovenije, Hrvatske, BiH, Makedonije, Bugarske i Crne Gore. Tehnička škola Zrenjanin je osvojila treće mesto ekipno u konkurenciji takmičarskih parova, i to Milan Đekić i Mihal Petraš. U pitanju su učenici četvrtog razreda smera tehničari drumskog saobraćaja. Milan Đekić je osvojio i četvrto mesto u pojedinačnoj kategoriji. Učenici koji su takođe bili uspešni su Filip Humbal i Valentina Kuridža.

 

Učenike su za ovo takmičenje pripremali profesori Snježana Golić, Ranko Hrnjaz i Goran Armacki.

 

učenici tehničke škole

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz