Društvo Vesti Zrenjanin

Učenici OŠ “Vuk Karadžić” i dalje učestvuju u akciji “Čep za hendikep”

oš vuk karadžić

Učenici OŠ “Vuk Karadžić” danas su na maloj simboličnoj svečanosti doneli odluku da nastave da učestvuju u akciji „Čep za hendikep“. Đaci ove škole, zajedno sa svojim učiteljima, i do sada su prikupljali čepove koje su predavali udruženju „Čep za hendikep“.

 

Danas im se na tome zahvalio Zoran Martinov, predsednik udruženja.

 

– U Zrenjaninu je preko 50 posto škola uključeno u akciju „Čep za hendikep“ – rekao je Martinov. – Novac prikupljen prodajom čepova troši se na kupovinu ortopedskih pomagala osobama sa invaliditetom. Do sada je 85 njih na teritoriji cele Srbije dobilo kolica. Godišnje prikupimo između 60 i 80 tona čepova. Jako smo zadovoljni kako funkcioniše kampanja, istakao je Martinov.

 

On je dodao da je cilj da se što više škola uključi u akciju, pa je zato i danas održan ovaj motivacioni skup.

 

Đake je interesovalo šta se sve od prikupljenih čepova može napraviti, a Martinov je najavio malo takmičenje. Onaj razred koji do kraja godine prikupi najviše čepova može da se nada nagradama – torti, slatkišima, sokovima…

 

Prvi put ove godine, u subotu, 23. marta, biće održan inkluzivni festival “Čep fest”. Biće to prilika da se na jednom mestu nađu svi oni koji su, zahvaljujući akciji „Čep za hendikep“, dobili ortopedsko pomagalo i oni koji su u akciji učestvovali. Druženje će se odvijati kroz razne radionice. Za kraj druženja je predviđena velika žurka za sve.

 

 

Podeli članak
sinovoz
FAM