Društvo Vesti Zrenjanin

Učenici Muzičke škole pokazali izuzetnu humanost: Novac preusmerili za lečenje devojke

đački parlament srednje muzičke škole

Đački parlament Srednje muzičke škole „Josif Marinković“ iz Zrenjanina već je poznat u javnosti po organizovanju uspešnih koncerata. Novac prikupljen donacijama publike na tim koncertima đaci su usmeravali na popravke klupa u školskom dvorištu. Krajem ove školske godine od prikupljenog novca su planirali posetu operskoj predstavi u Beogradu za sve učenike srednje muzičke škole.

 

PROČITAJTE JOŠ: Hipokratija – vaša prečica do najboljih lekara

 

Međutim, na sastanku parlamenta, koji je održan 6. marta, jednoglasno je odlučeno da sav prikupljeni novac od oba održana koncerta bude uplaćen u humanitarne svrhe. Dogovoreno je da oko 58.000 dinara usmere za lečenje naše mlade sugrađanke Anite Pager, kojoj je potrebno 16 miliona dinara za terapije na Tajlandu, što joj daje nadu da prohoda, jer je od 2018. godine, posle pada sa drugog sprata, u invalidskim kolicima.

 

– Posetu pozorištu finansiraće roditelji učenika, koji su ponosni na svoju decu zbog pokazane humanosti. Pošto su puni entuzijazma i energije, učenici planiraju da do kraja školske godine održe basking aktivnosti na trgovima našeg grada. Humanost ovih mladih ljudi i osećaj za potrebe drugih su vrednosti koje negujemo i visoko cenimo i mi, njihovi nastavnici i vaspitači – kaže pedagog škole Slavica Stojanov.

 

PROČITAJTE JOŠ: Potrebna radnica: Aurora Vita zapošljava na neodređeno vreme

 

Ona dodaje da je Aniti Pager potrebno još dosta novca za operaciju koja se bliži. Zato Đački parlament ovim putem poziva sugrađane velikog srca da uplate novac i pomognu mladoj devojci da ponovo prohoda.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak