Društvo Vesti Zrenjanin

U Zrenjaninu šezdesetak građana testirano na koronu na lični zahtev

zavod za javno zdravlje zrenjanin testira građane na koronavirus
Foto: Pexels

Zavod za javno zdravlje Zrenjanin od 18. maja radi testove na lični zahtev građana, na prisustvo koronavirusa koji je izazivač zarazne bolesti COVID-19.

 

Do juče su u Zavodu za javno zdravlje Zrenjanin uzeti test-uzorci od šezdesetak građana, koji su na lični zahtev tražili testiranje, a brisevi se uzimaju svakog radnog dana.

 

– Ovu uslugu uglavnom koriste građani koji napuštaju Srbiju, a u zemljama u koje idu traže im potvrdu da nisu zaraženi koronavirusom. U našem Zavodu uzima im se bris nosa i grla, koji se, zatim, po propisanoj proceduri transportuje u laboratoriju u Novom Sadu. Rezultati testiranja, sa priloženim testom, vraćaju se kod nas. Zatim se testiranoj osobi izdaje sertifikat, uz priloženi test – kaže za portal zrenjaninski.com dr Zdravko Ždrale, direktor Zavoda za javno zdravlje Zrenjanin.

 

Pročitajte još: Fakultet izdao važno obaveštenje, studenti da ove mere shvate ozbiljno!

 

Po njegovim rečima, testovi se brzo odrade i korisnik usluge dobija sertifikat u roku od 24 do 48 časova. Cena je za sve ustanove u Srbiji limitirana na 6.000 dinara. Važno je napomenuti da građani najpre moraju da uplate tu sumu na račun koji je objavljen na sajtu Republičkog zavoda za zdravstveno osiguranje, pa da sa priznanicom o uplati dođu na testiranje.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM