Društvo Vesti Zrenjanin

U KCV se od virusa korona trenutno leči 14 pacijenata

korona virus

Na Klinici za infektivne bolesti Kliničkog centra Vojvodine (KCV) trenutno se leči 14 pacijenta obolelih od korona virusa, izjavila je jutros direktorka tog centra prof. dr Edita Stokić.

 

Ona je dodala da su od toga četiri pacijenta u teškom opštem stanju i nalaze se na mehaničkoj ventilaciji. Kod jednog od njih primenjen je i postupak hemodijalize.

 

Kod svih obolelih pacijenata se primenjuju sve predviđene mere lečenja i kontinuirani dvedesetčetvoročasovni monitoring vitalnih funkcija od strane multidisciplinarnog tima lekara KCV.

 

Pročitajte još: Četvrta žrtva virusa korona u Srbiji, preminula pacijentkinja u Nišu

 

Stokić je podsetila i da je juče, posle lečenja na Klinici za infektivne bolesti KCV, na dalje kućno lečenje, uz mere dalje izolacije i nadzor od strane infektologa, otpuštena najmlađa pacijentkinja lečena od korona virusa.

 

Direktorka KCV je podsetila koliko je u sprečavanju širenja zaraze važna primena mera prevencije i samozaštite, odnosno poštovanje mera samoizolacije. Stokić je apelovala na građane da se tih mera striktno pridržavaju.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak