Društvo Vesti Zrenjanin

Trkači, pomozite OŠ „Petar Petrović Njegoš“ da pobedi u izazovu

trčim za školu
Foto: Pixabay

Osnovna škola „Petar Petrović Njegoš“ jedina je škola iz Zrenjanina koja učestvuje u projektu „Trčim za školu“. U ovom projektu, inače, učestvuje ukupno 14 škola iz Srbije.

 

TreninGO izazov „Trčim za školu“ odvija se u okviru Evropske nedelje sporta. Završava se 15. novembra, u 19 časova.

 

Izazov zajednički realizuju Olimpijski komitet Srbije, Ministarstvo omladine i sporta, Savez za školski sport Srbije i Evropska unija. Školama iz Srbije, koje su prijavljene za izazov, neophodna je pomoć u sportskoj opremi i rekvizitima za unapređenje nastave fizičkog vaspitanja.

 

U izazovu može da učestvuje bilo ko tako što će preuzeti besplatnu aplikaciju Olimpijskog komiteta Srbije – TreninGO (za iOS i Android). Potrebno je da se registruje, a zatim da kroz opciju „Izazov“ izabere školu za koju će trčati. I na taj način donira svoje kilometre.

 

Pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Simo Salapura kaže za portal zrenjaninski.com da je predstojeći Zrenjaninski polumaraton idealna prilika da se pomogne OŠ „Petar Petrović Njegoš“. Zrenjaninski polumaraton će se održati u nedelju, 6. oktobra.

 

– Pozivamo sve rekreativce i sportiste da se registruju preko aplikacije i trče za školu „Petar Petrović Njegoš“ – navodi Salapura.

 

Prve tri škole koje prikupe najviše kilometara osvojiće nagrade od strane Evropske unije. U pitanju su sportska oprema i rekviziti u vrednosti od 300.000 dinara za prvo mesto, 200.000 dinara za drugo i 100.000 dinara za treće mesto. Nagrade će biti uručene na završnoj konferenciji Evropske nedelje sporta koja će se održati u okviru Sajma sporta od 22. do 24. novembra u Beogradu.

 

Na sajtu Evropske nedelje sporta će se redovno ažurirati lista škola, kao i broj kilometara koji je svaka škola sakupila. Osnovna škola „Petar Petrović Njegoš“ za sada se nalazi na drugom mestu. Rezultate možete pratiti OVDE.

 

Kako da besplatno preuzmete aplikaciju i trčite za školu, možete POGLEDATI OVDE.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM