Društvo

„Trka za srećnije detinjstvo“ u subotu u Aviv parku

trka za srećnije detinjstvo

Manifestacija „Trka za srećnije detinjstvo“ održaće se u subotu 29. septembra u zrenjaninskom Aviv parku, najavljeno je na današnjoj konferenciji za medije.

 

-Ovo je jedna od značajnih humanitarnih manifestacija koje se organizuju u našem gradu, i to treći put u Aviv parku, kojem se zahvaljujemo na izuzetnoj logističkoj podršci. Organizator manifestacije je Crveni krst, koji dugi niz godina pomaže na ovaj način a u priču su uključeni i Sportski savez Grada Zrenjanina i Savez za školski sport, zrenjaninske škole i Predškolska ustanova – naglasio je pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Simo Salapura, koji je apelovao na sugrađane da masovno odazovu pozivu za učeće na ovoj manifestaciji i kupovinom broja pomognu humanitarnu akciju.

 

A sekretar Crvenog krsta Zrenjanin, Aleksandra Tanasijević, podsetila je da se manifestacija „Trka za srećnije detinjstvo“ više od tri decenije organizuje u Zrenjaninu.
-Ovo je najmasovnija i najšire prihvaćena akcija koju organizuje Crveni krst Srbije a u Zrenjaninu imamo sreću da su nam podrška u organizaciji Grad Zrenjanin, Sportski savez, Savez za školski sport i na kraju Aviv park. A svi koji budu učesvovali u trci pokazaće svoje opredeljenje za zdrav stil života i za humanitarnu aktivnost. Naš cilj je da i decu usmeravamo u tom pravcu – istakla je Aleksandra Tanasijević, koja je podsetila da je 29. septembar Svetski dan srca, pa će u Aviv parku Crveni krst imati pult na kojem će se promovisati prevencija srčanih oboljenja, uz ovogodišnji slogan „Obećavam da ću…za svoje srce“, a građanima će biti omogućena provera krvnog pritiska i visine šećera u krvi.

 

Trka za srećnije detinjstvo

 

Novac prikupljen u akciji biće prosleđen deci, uspešnim đacima, koji su u stanju socijalne potrebe, deci koja su ostala bez roditeljskog staranja, precizirala je Jelena Dragić, načelnica Odeljenja za društveene delatnosti u Gradskoj upravi, uz napomenu da će odluku o raspoređivanju sredstava koja se prikupe prodajom startnih brojeva trke, donositi stručne službe Centra za socijalni rad.
U ime Aviv parka Zrenjanin direktor Goran Todić obećao je podršku ovakvim manifestacijama, uz želju da se uspešno organizuju i u narednim godinama.
-Aviv park je u startu prepoznao značaj ove manifestacije a organizatori su u nama prepoznali ozbiljnog partnera i to daje rezultate. Od ove godine još jedna kompanija će nam se pridružiti u podršci ovoj humanitarnoj akciji – najavio je Todić.

 

Podršku akciji obećao je i sekretar Saveza za školski sport grada Zrenjanina Jovan Lekić, koji je podsetio da se događaj održava u Evropskoj nedelji sporta i da će to biti jedan od segmenata subotnjih dešavanja, dok je Simo Salapura naglasio da će se u subotu održati i Mini olimpijada Udruženja za pomoć mentalno nedovoljjno razvijenim osobama sa teritorije Vojvodine.
-Olimpijada počinje u 10 časova uz rekordan broj učesnika a biće organizovana i prodajna izložba osoba sa smetnjama u razvoju– najavio je Salapura.

 

 

Podeli članak
sinovoz
FAM