Društvo

Tri delegacije položile cveće na spomenik na putu Zrenjanin – Mihajlovo

spomenik

Članovi Organizacije rezervnih vojnih starešina Zrenjanina, delegacije građana iz naselja „Ruža Šulman“ i Mesne zajednice „Dositej Obradović“ položili su cveće na spomenik koji se nalazi na mestu gde su streljani Ruža Šulman, Vladimir Kolarov, Frank Samuel Šandor, Aldan Tiberija i Stojan Arsenov.

 

spomenik

 

Okupljanje ispred ovog spomenika, koji se nalazi na pola puta između Zrenjanina i Mihajlova, organizovano je povodom godišnjice streljanja koje se dogodilo 26. jula 1941. godine. Tadašnje okupacione vlasti su u znak odmazde ubile petoro antifašista koje su ranije uhapsili, jer je partizanski odred zapalio žito, nedaleko od mesta gde se danas nalazi spomenik.

 

Bila je ovo prilika da se još jednom ukaže na neophodnost da se spomenici koji sećaju na značajne istorijske događaje u našem kraju ne zapuste i ne zaborave, posebno kada je reč o onima koji nisu u užoj teritoriji grada.

 

spomenik

 

Ovoj akciji građana pridružilo se i Javno komunalno preduzeće „Čistoća i zelenilo“, čiji su radnici pokosili travu i tako omogućili da se spomenik vidi sa puta. Građani naselja „Ruža Šulman“, inače, lane su dobrovoljnim radom sredili prostor oko spomenika, a ove godine, u maju, sličnu akciju su imali i članovi Organizacije rezervnih vojnih starešina Zrenjanina.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz