Društvo Vesti Zrenjanin

Tradicionalna priredba posvećena maturantima upriličena u Domu učenika

dom učenika srednjih škola angelina kojić gina
Foto: Dom učenika "Angelina Kojić Gina"

Tradicionalna priredba posvećena maturantima upriličena je u Domu učenika srednjih škola „Angelina Kojić Gina“ u Zrenjaninu.

 

Kao i svake godine, svim učenicima koji završavaju srednje škole i napuštaju internat dodeljene su diplome. Najboljima po odluci Pedagoškog veća i po izboru đaka uručene su i prigodne nagrade.

 

PROČITAJTE JOŠ: DIJAMANT donirao 1,7 miliona dinara osobama sa Daunovim sindromom

 

„Među sjajnim maturantima ove generacije bilo je teško izabrati najbolje. Iako su uslovi školovanja bili izmenjeni zbog epidemiološih razloga, a dosta redovnih aktivnosti redukovano, bilo je učenika koji su našli načina i slobodnog vremena da daju svoj doprinos fukcionisanju sekcija u Domu i u onlajn uslovima. Oni su doprineli povezivanju Doma sa društvenom sredinom i otvaranju na regionalnom nivou“, saopštio je Dom učenika srednjih škola „Angelina Kojić Gina“.

 

Po izboru Pedagoškog veća, za najbolje stanare Doma proglašeni su Jasna Popović, Stefan Nemčević i Vukašin Nikolić, svi učenici Srednje medicinske škole.

 

Po izboru učenika, laskava titula „Zvezda internata“ za najpopularnijeg učenika među maturantima pripala je učenici Srednje medicinske škole Lidiji Nakić.

 

 

Na maturskoj priredbi pročitana i dva pisma

 

Na priredbi su, osim maturanata, nagrađeni i srednjoškolci koji su osvojili visoke plasmane na republičkoj „Domijadi“, koja je sredinom maja održana u Beogradu.

 

Sve nagrade i diplome je uručio direktor Doma učenika Dobrica Brdarić.

 

Kao i svake godine, na maturskoj priredbi su pročitana dva pisma. U ime maturanata, oproštajno pismo je pročitao Stefan Nemčević, a u ime mlađih učenika sreću i uspeh maturantima poželela je Tara Šijan. Priredbu su začinile sjajne muzičke tačke koje su izvele sestre Dunja i Vaskrsija Kovačević i stihovi koje su čitale Milica Kondić, Jasna Popović, Aleksandra Đuričin i Irina Šeregelj. Program su vodile Željana Kulauzov i Jasna Popović.

 

Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

 

„Svim našim maturantima još jednom želimo da ostvare svoje snove“, poručuju iz Doma učenika srednjih škola „Angelina Kojić Gina“.

 

dom učenika srednjih škola angelina kojić gina
Foto: Dom učenika „Angelina Kojić Gina“

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak