Društvo Vesti Zrenjanin

Tehnička škola zahvaljujući gradu dobila novo vozilo za obuku đaka

vozilo za potrebe tehničke škole

Gradonačelnik Simo Salapura uručio je danas direktoru Tehničke škole Đorđu Klaću ključeve novog vozila, koje je kupljeno sredstvima Grada Zrenjanina, a koje će učenici koristiti prilikom izvođenja praktične nastave. Grad je za nabavku automobila marke “Dačija Sandero” izdvojio oko 1,4 miliona dinara.

 

– Učenici Tehničke škole, koji pohađaju smer tehničar drumskog saobraćaja, od jeseni će imati novo nastavno sredstvo. Zajedno sa rukovodstvom škole smo prepoznali potrebe ove obrazovne ustanove i njenih đaka da inoviraju sredstva koja su osnovni alat u njihovoj nastavi – istakao je gradonačelnik Simo Salapura.

 

PROČITAJTE JOŠ: Srednja škola “Uroš Predić” od ove godine ima novi obrazovni profil

 

Salapura je podsetio da su u prethodnom periodu uložena višemilionska sredstva u unapređenje nastave i adaptaciju i investiciono održavanje školskih objekata na teritoriji grada Zrenjanina. Sredstva su, osim Grada, obezbedili i Pokrajina i kompanija NIS.

 

– Uskoro ćemo posetiti i Osnovnu školu „Jovan Jovanović Zmaj“. Tamo je zamenjena celokupna stolarija na zgradi, a uređena je i fasada i okrečene su učionice. U toj školi od 1963. nije bilo nikakvih ulaganja, sve do ove godine. To znači da će učenici od jeseni imati bolje uslove za obrazovanje – naglasio je Salapura.

 

On je dodao i da je pet osnovnih i srednjih škola se teritorije grada dobilo 11,5 miliona od Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, kao i da je NIS prošle godine, kroz program „Zajednici zajedno“, donirao sredstva za deset škola.

 

tehnička škola

 

Svake godine 90 učenika prođe obuku

 

Direktor Tehničke škole u Zrenjaninu Đorđe Klać zahvalio se gradonačelniku Salapuri na donaciji. Klać je istakao da svake godine 90 učenika ove škole prođe obuku za vozača B kategorije.

 

Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

 

– Tehničar drumskog saobraćaja je četvorogodišnje zanimanje i đaci u okviru redovnog školovanja, u trećem razredu, imaju obaveznu obuku za B kategoriju. Oni koji pohađaju smer vozači motornih vozila obuku za B kategoriju imaju u drugoj godini. Bezbednost đaka prilikom izvođenja praktične nastave je na prvom mestu, a mi smo na ovaj način obnovili naš vozni park – rekao je Klać i dodao da se u školi za obuku koriste još tri vozila.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM