Društvo YSLAJDER

TAČKA O DOLASKU „TENISA“ SKINUTA SA DNEVNOG REDA GRADSKOG VEĆA

tenis

ZRENJANIN – Predlog odluke o Planu detaljne regulacije radnog kompleksa farme „Banatski Despotovac“, što se u stvari odnosi na planiranu investiciju kompanije „Tenis“, skinut je sa dnevnog reda današnje sednice Gradskog veća Zrenjanina.

 

tenisa

 

-Svesni smo da je priča o farmi u Banatskom Despotovcu veoma interesantna za javnost, ali moram da istaknem da sve zavisi od toga šta će Ministarstvo poljoprivrede ugovoriti sa zainteresovanom kompanijom, koja želi tamo da ulaže. Iz toga će proizaći i obaveze koje će grad Zrenjanin imati.

 

Činjenica je da smo ušli u posao izrade planske dokumentacije kada je ova farma u pitanju, ali je i činjenica da čekamo konačno rešenje Ministarstva poljoprivrede. Postoji još nekoliko nedoumica u vezi sa tom farmom ali ono što je Grad Zrenjanin u ovoj fazi trebao da ispuni od obaveza, završeno je – kaže zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac, koji je predsedavao današnjom sednicom Gradskog veća.

 

On je podsetio na činjenicu da Grad Zrenjanin nema poljoprivredno zemljište u svojini, već da se radi o državnom zemljištu koje je Gradu dato na upravljanje, odnosno data je mogućnost da ga izdaje u zakup.Santovac se nije izjasnio o kojoj površini se radi u Banatskom Despotovcu ali je odranije poznato da je u pitanju 2.420 hektara poljoprivrednog zemljišta.

 

Već je najavljeno, a portal zrenjaninski.com pisao je o tome još u julu ove godine, da će „Tenis“ u Banatskom Despotovcu izgraditi svoju prvu farmu svinja u Srbiji.

ODOBREN ZAHTEV, STIŽE NEMAČKA KOMPANIJA TENIS

Biznis plan, koji je ova kompanija podnela, predviđa gradnju farmesa godišnjim kapacitetom od 70.000 tovljenika i 2.500 krmača.

 

O najavljenom investiranju kompanije „Tenis“ Santovac je govorio i iz drugog ugla.

-Javljaju se kritičari, kojima se ne sviđa dolazak nemačke kompanije u Srbiju, a niko ne želi da vidi benefite koji će proisteći iz dolaska „Tenisa“ – zaključio je zamenik gradonačelnika.

Podeli članak

2 Comments

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

  • Nije mi jasno da grad Zrenjanin nema poljoprivrednog zemljišta, pa me interesuje kako je država Srbija postala vlasnik istog i raspolaže sa njim kako joj se ćefne. Koliko ja znam to je Banatska zemlja tj.zemlja naših seljaka a nikako nekakva državna zemlja. Ta navodno državna zemlja je ustvari zemlja koja je posle rata nacionalizovana i prisvojena u najvećoj meri od Nemaca i naših ljudi koji su imali preko dozvoljenog zemljišnog malsimuma. Gosn.Santovac bi to prvo trebao da zna pa tek onda da priča o investisiji.

    • Gospodin SANTOVAC uopste nezna nista o investicijama jer on izjavljuje stamuse servira ponaredjenju, inace tolikoje zelen nezre da nije preso u SNS vec bise pokondirao kao tikva