Društvo YSLAJDER

SVETSKI DAN SRCA NA TRGU SLOBODE

srce

ZRENJANIN – U noći između 28. i 29. septembra, Mali most i zgrada Narodnog pozorišta „Toša Jovanović“, simbolično će, u sklopu najave Svetskog dana srca, biće obasjani crvenom bojom.

 

Svetski dan srca biće obeležen u Zrenjaninu 29. septembra akcijom na Trgu slobode, gde će u periodu od 10 do 17 sati, građani moći da prekontrolišu krvni pritisak, šećer u krvi, težinu, i indeks telesne mase. Učešće su uzeli Opšta bolnica, Dom zdravlja , Zavod za javno zdravlje, Crveni krst Zrenjanin.

 

Građani će besplatno da izmere krvni pritisak, nivo šećera u krvi, indeks telesne mase, telesnu težinu, a prisutni lekari i medicinsko osoblje pomoći će im da dešifruju te brojeve i saznaju da li su u riziku da obole od kardiovaskularnih bolesti. Svojim savetima ukazaće građanima šta mogu sami da učine da svoj kardiovaskularni rizik koriguju i tako odlože nastanak kardiovaskularnih bolesti.

 

U Srednjebanatskom okrugu bolesti srca i krvnih sudova su vodeći uzrok umiranja i obolevanja odraslog stanovništva. Prošle godine u svim uzrocima smrti bolesti krvnih sudova učestvuju sa 51,7 odsto pokazuju podaci Zavoda za javno zdravlje Zrenjanin.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz