Društvo Vesti Zrenjanin

„Svetosavlje“ dodeljuje stipendije srednjoškolcima i studentima

organizacija svetosavlje

Organizacija „Svetosavlje“ poziva talentovane učenike srednjih škola i studente fakulteta, koji potiču iz porodica s više dece, da učestvuju na konkursu za stipendiju.

 

Uslov za učešće na konkursu za Svetosavske stipendije, koje organizacija „Svetosavlje“ tradicionalno dodeljuje, jeste da kandidati imaju prebivalište na teritoriji grada Zrenjanina ili opštine Žitište. Potrebno je i da su đaci, odnosno studenti škola i fakulteta čiji je osnivač Republika Srbija.

 

Za Svetosavske stipendije za školsku 2019/2020. godinu „Svetosavlje“ je obezbedilo 1.050.000 dinara. Od toga je 15 stipendija namenjeno učenicima srednjih škola u ukupnom godišnjem iznosu od po 50.000 dinara.

 

Tri stipendije biće dodeljene studentima fakulteta koji su prvi put upisali semestar na godini studiranja, u ukupnom godišnjem iznosu od po 100.000 dinara.

 

Svetosavska stipendija se dodeljuje u deset jednakih mesečnih rata.

 

Pročitajte još: Katolički vernici obeležili crkvenu slavu u Belom Blatu (Foto)

 

Konkurs je otvoren zaključno sa 30. novembrom. Potrebna dokumentacija se može preuzeti na internet prezentaciji organizacije „Svetosavlje“.

 

Za slučaj potrebnih pojašnjenja, na raspolaganju je i sekretarka organizacije Vladislava Ignjatov. Zainteresovani je mogu kontaktirati na telefon 060/571-91-75, radnim danima od 8 do 16 časova.

 

Svetosavska stipendija dodeljuje se desetu godinu za redom. Želja „Svetosavlja“ je da ohrabri i pomogne školovanje talentovane dece.

 

– „Svetosavlje“ okuplja ljude koji su nešto više stekli u životu. Podstiče ih na solidarnost, čovekoljublje, bratoljublje i rodoljublje. Dakle, sve ono što predstavlja najbolje u našem narodu. A oličeno je u liku Svetog Save kao najpoštovanije i najznačajnije ličnosti u našoj istoriji. Organizacija ima misiju da podstiče celokupni naš narod da obrati više pažnje na negovanje sopstvene tradicije i istorije i na vraćanje trajnim vrednostima. U sklopu toga naročitu pažnju posvećuje podizanju svesti kod onih koji imaju da pokazuju više solidarnosti prema onima koji imaju manje – kaže predsednik udruženja „Svetosavlje“ Dragan Vidaković.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.