Društvo

SUNČANJE SA LIČNOM KARTOM

Od juna meseca mlađima od 18. godina biće zabranjeno sunčanje u solarijumu, zbog njegovog štetnog dejstva. Srbija bi sledeće godine mogla u potpunosti da zabrani upotrebu solarijuma, u skladu sa preporukama Evropske unije.

Solarium_(26431057776)Ovako oštra pravila biće uvedena zato što sve veći broj ljudi oboleva od melanoma, najopasnije vrste raka kože. U Srbiji se godišnje otkrije od 500 do 600 novih slučajeva obolelih od melanoma.

U salonu lepote „Lapeii“ kažu da još nisu dobili uputstva za nova pravila, ali da će se svakako pridržavati zakona kada na to dođe red.

– Skoro pola naših mušterija su srednjoškolci, naročito pred maturu, tako da ćemo sigurno izgubiti dosta klijenata ukoliko ovaj pravilnik stupi na snagu. Biće nelagodno svakoj mušteriji tražiti ličnu kartu, ali ako budemo morali, i to ćemo raditi. Mislim da solarijum nije toliko štetan ako se umereno koristi. Kod nas dolaze i starije žene i devojke pa se sunčaju po pola sata, iako ih mi upozorimo da mogu da izgore. Tako da nisu samo maloletnici u opasnosti da oštete kožu- ispričala je Radmila Toković, radnica u salonu lepote „La Peii“.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.