Društvo YSLAJDER

STUDENTI TEHNIČKOG FAKULTETA “MIHAJLO PUPIN” NA PRAKSI U RUSIJI

tehnicki fakultet

ZRENJANIN – Četrnaest studenata prve generacije studijskog programa “Industrijsko inženjerstvo u eksploataciji nafte i gasa” Tehničkog fakulteta “Mihajlo Pupin” iz Zrenjanina, u okviru stručne prakse, boraviće u ruskoj republici Komina na Državnom tehničkom Univerzitetu Uhta.

 

tehnicki fakultet
Studenti Tehničkog fakulteta “Mihajlo Pupin”

 

To je druga grupa studenata koja će stručnu praksu obavljati u Uhti, jer je 11 studenata, iz ove generacije, prošle godine već boravilo u Uhti.

Grad Uhta predstavlja sedište ruske naftne industrije a njihov univerzitet je jedan od najprestižnijih svetskih fakulteta u oblasti nafte i gasa, koji školuje kadar za svetske gigantske korporacije u ovoj oblasti, i to „Gaspromnjeft“, „Lukoil“ i druge.

 

Grupu studenata  i ove godine vodi profesor dr Zvonimir Bošković, a planirano je da njihov boravak traje dve nedelje od 15. do 28. maja. Posetu su omogućili NIS „Gaspromnjeft“ i Tehnički fakultet “Mihajlo Pupin” iz Zrenjanina,u cilju uspostavljanja osnove za kvalitetnije i potpunije obrazovanje budućih inženjera, koji će nakon studija imati izvesniju budućnost za rad u struci.

 

Stručna praksa predstavlja nastavak uspešne saradnje NIS „Gaspromnjefta“ i Tehničkog fakulteta “Mihajlo Pupin” na obostrano zadovoljstvo.

Podeli članak
sinovoz
FAM