Društvo Vesti Zrenjanin

Student Milan Slijepčević dobitnik priznanja Univerziteta u Novom Sadu

milan slijepčević
Foto: Univerzitet u Novom Sadu

Na svečanosti u zgradi Rektorata Univerziteta u Novom Sadu uručena su priznanja studentima koji su postigli vrhunske rezultate na evropskim i svetskim takmičenjima u školskoj 2018/2019. godini. Među nagrađenima je i Milan Slijepčević iz Zrenjanina.

 

Milan je student klavira i druga je godina osnovnih studija na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, u klasi profesora Milana Miladinovića.

 

Prošle godine je na Memorijalu Matusja Blum u Sarajevu osvojio drugu nagradu. Osvojio je još jedno drugo mesto na takmičenju u Italiji, pa je zaslužio ovo lepo priznanje Univerziteta u Novom Sadu.

 

Pročitajte još: VEČE SONATA: Koncert učenika Muzičke škole „Josif Marinković“

 

– Priznanje mi mnogo znači, jer pokazuje da se moj i trud mojih profesora isplati i da višečasovno vežbanje ima svoju poentu – kaže Milan Slijepčević za portal zrenjaninski.com.

 

milan slijepčević
Foto: Univerzitet u Novom Sadu

 

Milan je prvi u porodici koji se bavi muzikom.

 

– Samo sam jednog dana rekao tati da želim da sviram. Počeo sam u muzičkom zabavištu, sa sedam godina, i to na sintisajzeru, a sa devet sam upisao muzičku školu i, eto, do danas sam za klavirom – ističe naš mladi sagovornik.

 

Milan je završio Muzičku školu “Josif Marinković” u Zrenjaninu, a profesorica klavira mu je bila Melita Mironović. Na fakultetu mu nije teško.

 

– Prilično mi prija, zapravo uživam – dodaje on.

 

Planovi su mu ambiciozni. Već u maju slede takmičenja u Italiji. Životni plan mu je da izgradi solističku karijeru. A na pitanje koji su mu kompozitori omiljeni, odgovara:

 

– Ako baš moram da biram, onda Betoven, List i Rahmanjinov – kaže mladi pijanista Milan Slijepčević.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM