Društvo

Stigao reanimobil, otišla ginekologija

ZRENJANIN – Pune tri godine otklanjane su administrativne prepreke kako bi stara zgrada ginekologije, u krugu Opšte bolnice „Dr Đorđe Joanović“ u Zrenjaninu, koja je bila pod zaštitom države, mogla biti srušena, jer je predstavljala opasnost po bezbednost pacijenata i zaposlenih, rekla je danas direktorka te zdravstvene ustanove Gordana Kozlovački.

Gordana Kozlovački, Čedomir Janjić i Vesna Kopitović
Gordana Kozlovački, Čedomir Janjić i Vesna Kopitović

Ona je istakla da je samo uklanjanje objekta obavljeno u dve faze, a da je sredstva u visini od 7,8 miliona dinara obezbedio Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo socijalnu politiku i demografiju.

– Na mestu gde je bila stara zgrada Ginekološkog odeljenja uskoro će se naći jedna uređena zelena oaza – najavila je Kozlovački.

Prostor gde se donedavno nalazila ova dotrajala građevina danas su obišli pokrajinska sekretarka za zdravstvo Vesna Kopitović, gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić i njegov zamenik Saša Santovac. Oni su, tom prilikom, saopštili da su Pokrajina i lokalna samouprava, zajedničkim sredstvima, kupili i opremili reanimobil za potrebe Opšte bolnice.

Sekretarka Kopitović je istakla da je Pokrajina za te namene izdvojila 4,2 miliona dinara, dok je Grad učestvovao sa 1,5 miliona.

– Lokalna samouprava je u prethodne dve godine obezbedila osam novih vozila za potrebe naših zdravstvenih ustanova. Ovaj reanimobil će služiti za transport težih pacijenata ka većim centrima, kao što su Beograd i Novi Sad – poručio je gradonačelnik Janjić.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz