Društvo Vesti Zrenjanin

Stariji sugrađani podelili lična iskustva u vezi sa saobraćajem

bezbednost saobraćaja
Foto: Agencija za bezbednost saobraćaja

Na poziv Saveta za bezbednost saobraćaja grada Zrenjanina, predstavnici Agencije za bezbednost saobraćaja održali su edukativno predavanje za starije sugrađane. Tom prilikom su im ukazali na najvažnije aspekte bezbednog učestvovanja u saobraćaju.

 

„Imajući u vidu odlike ove ciljne grupe kao učesnika u saobraćaju, te karakteristike njihove životne dobi, naglašeni su rizici u različitim situacijama i okolnostima. Skrenuta im je pažnja na ponašanja koja značajno doprinose njihovoj većoj bezbednosti u saobraćaju“, saopštila je Agencija za bezbednost saobraćaja.

 

PROČITAJTE JOŠ: Značaj i potreba formiranja i funkcionisanja lokalnih akcionih grupa

 

Stariji Zrenjaninci su pozvani na veću opreznost prilikom prelaska ulice, nošenje svetlije odeće, kao i retroreflektujućih materijala u nepovoljnim vremenskim uslovima ili večernjim satima. Ukazano im je i na značaj vezivanja pojasa kako na mestu vozača, tako i suvozača i putnika u vozilima.

 

Nakon što su podelili lična iskustva u vezi sa saobraćajem i dali sugestije i predloge za unapređenje bezbednosti iz njihovog ugla, učesnici predavanja su istakli veliki značaj ovakvih skupova i edukacija. Ujedno su poželeli da ih bude više.

 

– Bez obzira koliko znamo o saobraćaju uvek ima nešto novo što možemo da naučimo – poručio je jedan od učesnika.

 

Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

 

Drugi je istakao da obratimo više pažnje, imamo više razumevanja i više strpljenja u saobraćaju.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz