Društvo Vesti Zrenjanin

Stanje u pokrajini nepovoljno, obezbeđena testiranja širom Vojvodine

korona virus

Prema oceni epidemiologa, stanje u Vojvodini je nepovoljno, jer i dalje imamo dnevni porast broja osoba obolelih od virusa kovid 19. To je na današnjoj konferenciji za novinare kazao predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.

 

Mirović je rekao da je Pokrajinska vlada obezbedila medicinsku opremu i PCR mašine za testiranje u gotovo svim zavodima za javno zdravlje.

 

– Pored testiranja u Instititu za javno zdravlje Vojvodine i Kliničkom centru Vojvodine, sprovodimo paralelno testiranje i u Somboru, Zrenjaninu, Subotici, Pančevu, Kikindi i Sremskoj Mitrovici. Na rezultate testiranja na prisustvo virusa kovid 19 u Vojvodini se ne čeka duže od 24 časa – istakao je Mirović.

 

Pročitajte još: Raste broj zaraženih i osoba koje se nalaze u samoizolaciji u Zrenjaninu!

 

Prema njegovim rečima, zavodi za javno zdravlje u Vojvodini su pokazali profesionalizam, odgovornost i efikasnost. On je dodao da je Vlada Republike Srbije obezbedila dovoljan broj testova.

 

Novi Sad je najugroženiji grad kada je reč o ovom virusu što govore i podaci. U Kliničkom centru Vojvodine trenutno su smeštena 254 pacijenta od kojih je 161 iz Novog Sada.

 

U poslednja 24 časa u Vojvodini preminule dve osobe

 

U AP Vojvodini aktivan je 1.621 slučaj. U poslednja 24 časa u Vojvodini od posledica ove bolesti preminule su dve osobe. U Dečjoj bolnici u Novom Sadu dvoje od četvoro hospitalizovane dece je otpušteno na kućno lečenje, rečeno je na konferenciji za novinare održanoj u Pokrajinskoj vladi.

 

– Ključna stvar je da shvatimo koliko su mere važne i jedine su koje nas mogu izvući iz ove epidemiološke situacije. Sve opštine i svi okruzi u Vojvodini imaju obolele. Treba da se ponašamo kao da smo svi oboleli od virusa kovid 19, kako se ova bolest ne bi širila dalje, jer leka nema – kazao je pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković.

 

Direktor Instituta za javno zdravlje Vojvodine Vladimir Petrović kazao je da se testiranje na ovom institutu obavlja bez prekida i prema indikacijama bolesti. S obzirom na povećan broj obolelih, vikendom je prekinuto testiranje putnika na lični zahtev.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM