Društvo Vesti Zrenjanin

Specijalna bolnica za rehabilitaciju „Rusanda“ dobila još jedno priznanje

specijalna bolnica za rehabilitaciju rusanda

Savez zdravstvenih radnika Zrenjanina je, povodom Međunarodnog dana medicinskih sestara, uručio povelju Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju „Rusanda“ u Melencima, koja je, kao i druge zdravstvene ustanove na teritoriji grada Zrenjanina, dala nesebičan doprinos u borbi protiv koronavirusa.

 

U ime Banje „Rusanda“, povelju je primila glavna medicinska sestra Ivona Trišić.

 

PROČITAJTE JOŠ: Pomoć mladima: Zamenica ambasadora Austrije posetila Zrenjanin

 

– Banja „Rusanda“ je prepoznala potrebu za saradnjom sa drugim zdravstvenim ustanovama na teritoriji grada Zrenjanina. Kada je reč o zdravstvenim radnicima, mi smo sve naše kapacitete maksimalno angažovali. Ovo je bila jedna duga godina koju smo, ja se nadam, na neki način uspešno zaokružili – kazala je Ivona Trišić i ocenila da je izuzetno bitno što je okolina prepoznala značaj medicinskog sektora u doba pandemije.

 

ivona trišić

 

„Rusanda“ dobila priznanje i od Saveza samostalnih sindikata Srbije

 

Podsetimo, krajem aprila je i Savez samostalnih sindikata Srbije dodelio priznanje “27. april” Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju “Rusanda” u Melencima, kao ustanovi koja je značajno doprinela borbi protiv koronavirusa. Najviše sindikalno priznanje Banji “Rusanda” uručeno je povodom Dana Saveza samostalnih sindikata Srbije.

 

„Rusanda“ je, inače, jedan od lidera u Srbiji kada je u pitanju zdravstvena rehabilitacija pacijenata. Specijalna bolnica za rehabilitaciju u Melencima se u prethodnom periodu nalazila i u kovid sistemu, za potrebe zbrinjavanja pacijenata obolelih od koronavirusa.

 

– Naši lekari i drugi medicinski radnici i sada aktivno učestvuju u vakcinaciji građana, koja se obavlja u Zrenjaninu. Upravo ova posvećenost u borbi protiv korone razlozi su zbog kojih je „Rusanda“ dobila ova dva priznanja. To nam je potvrda da dobro radimo i sigurni smo da ćemo i dalje nastaviti u istom pravcu – naglašava Trišić.

 

Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

 

Budite gosti Banje „Rusanda“ u Melencima – dođite i uživajte!

 

Sve informacije možete dobiti putem sledećih brojeva telefona:

 

-za stacionarne pacijente – 023 315 04 04;

-za komercijalne goste – 023 315 04 16.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz