Društvo Vesti Zrenjanin

SPC i Ministarstvo zdravlja: Poštovati protivepidemijske mere i tokom slava

crkva uspenja bogorodice
Foto: Zoran Bogaroški

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar i patrijarh Srpske pravoslavne crkve Irinej uputili su poziv građanima da se i u narednom periodu, prilikom obeležavanja krsnih slava, pridržavaju svih protivepidemijskih mera u cilju očuvanja javnog zdravlja.

 

Lončar i patrijarh Irinej su razgovarali u Patrijaršiji. Sastanku je prisustvovao i direktor Klinike za infektivne i tropske bolesti Goran Stevanović.

 

Ministar je upoznao patrijarha sa aktuelnom epidemijskom situacijom u zemlji. Informisao ga je i o pripremljenosti zdravstvenog sistema na novi pik koronavirusa.

 

PROČITAJTE JOŠ: Registrovani novi slučajevi: Još 17 osoba zaraženo koronavirusom

 

On je istakao da će zdravstveni radnici i ovoga puta učiniti sve da očuvaju zdravlje građana. Ali, dodao je on, neophodno je da se poštuju mere kako bi se epidemija držala pod kontrolom.

 

Patrijarh je rekao da SPC i Ministarstvo zdravlja imaju isti cilj, a to je zdravlje i dobrobit građana, koje je pozvao na solidarnost i jedinstvo.

 

On je ukazao na to da su slave događaji koji simbolišu našu duhovnost, baštine tradiciju, okupljaju i čuvaju porodice, a da danas, u vremenu epidemije, imaju i poseban značaj. Jer, načinom na koji se proslavljaju, direktno utiču na očuvanje javnog zdravlja.

 

U skladu sa tim, patrijarh i ministar su pozvali građane da se u svakoj situaciji pridržavaju protivepidemijskih mera, a da krsne slave obeleže na način kojim neće ugroziti zdravlje i živote svojih najbližih.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM