Društvo

Smanjuje se školska administracija, umesto tri direktora biće samo jedan!

upis budućih prvaka

Na teritoriji grada Zrenjanina od naredne školske godine primenjivaće se nova odluka o mreži osnovnih škola. U toj novoj odluci, u odnosu na dosadašnju mrežu osnovnih škola, ima nekoliko promena. Nadležni tvrde – promene se neće odraziti na đake i nastavnike, već samo na administraciju.

 

Na teritoriji grada radiće 19 matičnih škola sa svojim izdvojenim odeljenjima. Gde su izmene?

 

Škola „Vuk Karadžić“ postala je matična škola za školu u Botošu, škola „Branko Radičević“ u Čenti za škole u Perlezu i Knićaninu, škola „Mladost“ u Tomaševcu matična je za škole u Orlovatu i Farkaždinu, škola „Sveti Sava“ u Stajićevu za škole u Lukićevu i Belom Blatu, a škola „Jovan Dučić“ u Kleku za škole u Lazarevu i Banatskom Despotovcu.

 

– Ovom odlukom, koja je inače doneta po nalogu ministarstva, smanjuje se školska administracija, pa ćemo umesto tri imati jednog direktora – kaže za portal zrenjaninski.com Slaviša Vlačić, gradski većnik zadužen za obrazovanje. – Ušteda će biti još, ali ne na đacima i nastavnicima. Niko se ne seli, niko ne putuje, sve ostaje kako je bilo, naglašava Vlačić, i dodaje da je predlog rađen na osnovu smernica iz ministarstva, a u interesu zajednice.

 

– U nekim gradovima škole se ukidaju, odnosno spajaju. Mi to nismo uradili, ali do nekih promena je moralo doći – kaže Vlačić.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz