Društvo Vesti Zrenjanin

Škole iz našeg regiona dobile sredstva za investiciono održavanje objekata

osnovna škola sonja marinković

Pokrajinska vlada je opredelila ukupno 180 miliona dinara za rekonstrukciju, adaptaciju, sanaciju, investiciono i tekuće održavanje osnovnih i srednjih škola, domova učenika i vrtića u Vojvodini. Na spisku obrazovno-vaspitnih ustanova kojima su odobrena sredstva za investiciono održavanje objekata nalaze se i škole iz Zrenjanina, Banatskog Karađorđeva, Knićanina i Novog Bečeja.

 

Osnovnoj školi „Servo Mihalj“ iz Zrenjanina odobreno je 2,3 miliona dinara za tekuće održavanje objekta u ulici Kun Bele 101, odnosno za zamenu krovnog pokrivača i stolarije, kao i malterisanje i bojenje fasadnih zidova.

 

PROČITAJTE JOŠ: Systema parket ZR i zrenjaninski.com obnoviće pod u jednoj učionici ili prostoriji u vrtiću

 

OŠ „Sonja Marinković“ iz Zrenjanina može da računa na 790.000 dinara iz pokrajinske kase. Sredstva su namenjena za investiciono održavanje krova školske zgrade i zaštitnog trotoara. Ovoj školi pripala su još četiri miliona dinara za izradu tehničke dokumentacije za dogradnju objekta, kao aneksa postojeće školske zgrade.

 

OŠ „Nikola Tesla“ iz Banatskog Karađorđeva dobila je 2,4 miliona dinara za tekuće održavanje sanitarnih čvorova u školi i izdvojenom odeljenju u Tordi. Na blizu 2,5 miliona dinara može da računa OŠ „Stevan Knićanin“ iz Knićanina, koja će novac utrošiti za zamenu stolarije.

 

OŠ „Miloje Čiplić“ iz Novog Bečeja na konkursu je dobila blizu 2,4 miliona dinara. Ta sredstva planirana su za zamenu stolarije i popravku krova i zidova fiskulturne sale.

 

Na sredstva mogu da računaju i dve srednje škole

 

Opštini Žitište dodeljeno je 1,15 miliona dinara za investiciono održavanje sanitarnog čvora u Predškolskoj ustanovi „Desanka Maksimović“, odnosno odeljenju u Ravnom Topolovcu. Opština Novi Bečej može da računa na 4,4 miliona dinara od Pokrajine za adaptaciju toplovodne gasne kotlarnice u vrtiću „Leptirić“.

 

Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

 

Pored toga, Pokrajina je izdvojila i približno 30 miliona dinara za izradu tehničke dokumentacije za potrebe ustanova osnovnog i srednjeg obrazovanja i vaspitanja na teritoriji AP Vojvodine.

 

Srednja poljoprivredna škola iz Zrenjanina dobila je 780.000 dinara za izradu projektno-tehničke dokumentacije za rekonstrukciju školskog objekta. Srednja škola u Novom Bečeju je dobila 431.852 dinara za izradu dokumentacije za sanaciju sanitarnog čvora.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak