Društvo YSLAJDER

ŠKOLE FUNKCIONALNO SPREMNE ZA POČETAK ŠKOLSKE GODINE

Slaviša Vlačić

ZRENJANIN – Sve škole funkcionalno su spremne za početak školske godine, i đacima, posebno prvacima, ali i njihovim nastavnicima i roditeljima, to je način da poželimo srećan polazak u školu, izjavio je za portal zrenjaninski.com član Gradskog veća u Zrenjaninu zadužen za obrazovanje Slaviša Vlačić.

 

škole
Slaviša Vlačić

 

– Prošle godine imali smo problema sa krovom u Elektrotehničkoj i građevinskoj školi “Nikola Tesla” i Muzičkoj školi, i ovi objekti su sanirani uz pomoć Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje. Mi smo logistički pomagali, ali sredstva, šest miliona dinara za “Nikolu Teslu” i više od milion dinara za Muzičku školu, obezbedila je Pokrajina – navodi Vlačić.

 

Iz gradskog budžeta, po njegovim rečima, obezbeđen je novac za sanaciju zgrade Osnovne škole “Jovan Cvijić”. On dodaje da su školski objekti u najvećem delu stari, ali da lokalna samouprava uvek ima liniju za hitne intervencije i da je sve što je planirano od radova na školama i završeno.

 

Gradska uprava je, inače, i ove godine za više od hiljadu prvaka obezbedila školske torbe i pribor kao poklon za polazak u školu.

 

O aktuelnim temama, kao što su mreža škola i najava ministra prosvete da će takozvane male škole biti pod posebnom lupom, Vlačić ističe da se na tu temu razgovara i da će se odlučivati kada budu poznati svi parametri. Što se tiče tehnoloških viškova u školama, a takvih je na teritoriji grada 125, Vlačić naglašava da grad nije nadležan za to, ali da su iz gradske uprave uvek spremni za razgovor i pomoć u skladu sa mogućnostima.

Podeli članak
sinovoz
FAM